13. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Lilleholt ser fremtid uden bindinger

Forsyningens egen minister Lars Christian Lilleholt (V) deltager også i Dansk Fjernvarmes landsmøde i år. Han skuer mod en fremtid uden bindinger og begrænsninger i fjernvarmesektoren.

- Jeg må erkende, at det er kompliceret at finde den rigtige model for overskudsvarmeafgiften, siger Lars Chr. Lilleholt.

Lars Christian Lilleholt (V), energi- forsynings- og klimaminister, har gennem de seneste tre år været et fast indslag på Dansk Fjernvarmes landsmøde. Dette år er ingen undtagelse, og det er fredag den 26. oktober, du kan møde ham.

Forud for landsmødet har vi frittet ham på, hvad fremtiden bringer for fjernvarmesektoren. Årets landsmødetema er nemlig INVESTER I FREMTIDEN. Men hvordan er det så, fremtiden ser ud for fjernvarmesektoren?

- Vi ser ind i en fremtid, hvor fjernvarmesektoren bliver mere og mere fri for bindinger og begrænsninger, starter Lars Christian Lilleholt.

- Et af de første skridt er derfor at få ophævet kraftvarmekravet. Det sker først i de små fjernvarmeområder allerede den 1. januar 2019.

Lars Christian Lilleholt er lidt mere forbeholden, når det gælder de centrale områder, selvom man aner en åbning for, at kravet også kan fjernes der:

- I de centrale områder ser jeg gerne, at det sker så hurtigt som muligt, men det skal der ses nærmere på. Under alle omstændigheder skal det naturligvis ske under hensyntagen til elforsyningssikkerheden og til de allerede foretagne investeringer, siger han.

”Det er kompliceret med overskudsvarmen”
Adspurgt om, hvad svaret er til de fjernvarmeselskaber, som ikke tør investere i at udnytte overskudsvarme på grund af usikkerheden om, hvorvidt regeringen vil pålægge den nye afgifter, svarer Lars Christian LiIlleholt, at initiativerne i energiaftalen signalerer, at overskudsvarme skal udnyttes. Men han lufter en bekymring:

- Jeg må erkende, at det er kompliceret at finde den rigtige model for overskudsvarmeafgiften. Modellen skal have den rigtige balance mellem på den ene side at gøre det økonomisk attraktivt at tage varmen væk fra gråspurvene og på den anden side undgå, at der spekuleres i at omgå afgiftssystemet ved at sende næsten afgiftsfri procesvarme ud som fjernvarme, siger han og fortsætter. 

- Det ligger skatteministeren, jeg selv og resten af regeringen meget på sinde at få klare linjer i denne sag så hurtigt som muligt inden for de kommende måneder, fortæller ministeren. 

Lars Christian Lilleholt peger på, at energiaftalen med halveringen af elvarmeafgiften hjælper udnyttelsen af den overskudsvarme, som kræver en varmepumpe, ligesom der ligeledes er sat 100 mio. kr. om året af til at hjælpe den på vej.

Vil du med til landsmødet?
Har du endnu ikke sikret dig en plads til årets landsmøde, kan du læse mere og tilmelde dig her.

Der er også stadig ledige hotelværelser, som du kan booke her.

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

18. sep 2018

Kursus i Ringsted: Tag hele bestyrelsen med

Varmeforsyningsloven er et af de vigtigste redskaber for bestyrelse og ledelse i et fjernvarmeselskab. I november afholdes det populære kursus i Varmeforsyningsloven i Ringsted. 

18. sep 2018

Er du ny i administrationen?

Eller har du været i branchen i flere år, men trænger til at blive opdateret på regler og gode rutiner? Så er kurset Administration og regnskab for nyansatte noget for dig. 

16. sep 2018 Energi på toppen

"Det er heldigvis sværere at ramme kritisk infrastruktur"

Energistyrelsen har stor opmærksomhed på cybersikkerhed. Søren Egede Knudsen fortæller på Energi på Toppen 26. september, hvordan forsyningssektoren kan beskytte sig.

12. sep 2018 Energi på toppen

Store muligheder i bigdata

Forud for Energi på Toppen 26. september mener professor Torben Bach Petersen, SDU, at reguleringen i forsyningssektoren skal tilpasses, så den fremmer brugen af bigdata.

 

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

13. sep 2018 Mødematerialer

Erfa-møde i Solvarmegruppen

Årets erfa-møde i Solvarmegruppen blev afholdt den 20. september 2018 i Silkeborg. Materialerne fra dagen kan hentes her.

30. aug 2018 Mødematerialer

Temadag om energiforliget

I slutningen af august 2018 er temadagen blevet afholdt tre gange – i Kolding, Roskilde og Aalborg. Hent indlæg med bilag her.

22. jun 2018 Mødematerialer

PULS 2018

Årets PULS blev afholdt den 21. juni i Fjernvarmens Hus i Kolding. Du kan finde materialerne fra minikurserne her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Temadag om fjernvarmeprojekter og konkurrenceforholdet til individuel forsyning

Temadagen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 13. juni 2018. Materialerne fra mødet kan hentes her.