09. aug 2018 Landsmøde

LM2019: Fremtiden er investeringstung

Du kan møde Energinets bestyrelsesformand Lars Barfoed på Dansk Fjernvarmes Landsmøde, som dette år har temaet "Invester i fremtiden". Vi har spurgt Lars Barfoed om investeringer i Energinet.

Der ligger milliardtunge investeringer foran det statslige transmissionsselskab Energinet i fremtiden, bl.a. i opførelsen af elkablet Viking Link til England og gasforbindelsen Baltic Pipe til Polen. Men også betydelige investeringer i elnettet både på vestkysten og i København er nødvendige, så de er gearet til fremtidens forbrug.

- Energinet beskæftiger sig med den overordnede transport af energi, og det betyder investeringer i meget store anlæg med meget lange investeringshorisonter. Når investeringerne er så store og rækker årtier ud i fremtiden, har vi en særlig forpligtelse til at sikre, at der både er samfundsøkonomiske gevinster og at de er robuste overfor ændrede vilkår i fremtiden, forklarer bestyrelsesformand hos Energinet, Lars Barfoed.

Lars Barfoed er ikke bekymret for regeringens ambitioner om, at flere energiløsninger skal være markedsdrevne.

- I takt med øget behov for fleksibilitet - både i elsektoren, og på tværs af energisystemerne - er det relevant at kigge på, hvorvidt markedsmodellerne imødekommer fremtidens behov for fleksibilitet.

Vi mener, at effektiv konkurrence og velfungerende markeder skaber den bedste og mest effektive energisektor og grønne omstilling, siger han.

Han peger på, at Energinet i det europæiske samarbejde omkring markedsregler og markedskobling søger at skabe velfungerende energimarkeder og effektiv konkurrence. Målet er, at de forskellige energimarkeder for el, gas, varme og transport bliver bedre sammentænkt, så fx grøn strøm bedre kan udnyttes i varmesektoren og i elbiler, og at fjernvarmen og elbilernes batteri omvendt kan sælge ydelser den anden vej.

- Vi blander os ikke i politik. Men vi kan konstatere, at vi allerede er nået dertil, at markedet i sig selv efterspørger grønne løsninger. Og at det i stadig mindre grad er nødvendigt at støtte grøn energi, fx kan nogle vindmøller og solceller konkurrere på markedsvilkår, ja nogle udkonkurrerer ligefrem de traditionelle energier, afslutter formanden, som du kan møde til Dansk Fjernvarmes landsmøde i slutningen af oktober.

Tilmelding og hotelbooking åbner den 4. september
Mere end 1.000 af landsmødets 2.000 deltagere plejer at tilmelde sig den dag der åbnes for tilmelding. I år sker dette den 4. september kl. 10.00. Booking af hotelværelser sker på samme tid. Læs mere her.

Er der siden sidste landsmøde kommet nye medarbejdere eller bestyrelsesmedlemmer til din virksomhed eller selskab? Så kan de med fordel blive oprettet i vores medlemssystem inden tilmeldingen til landsmødet åbner, da det vil lette arbejdsgangen for både dig, dine kollegaer og os.

Hvis du ønsker en ny medarbejder eller et nyt bestyrelsesmedlem oprettet, bedes du sende navn, mailadresse og titel på vedkommende til Jette Drud på jed@danskfjernvarme.dk.

Følg løbende med på landsmødets egen side www.danskfjernvarme.dk/landsmøde, hvor vi holder dig opdateret på tilmelding, hotel, program og meget mere.

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

13. aug 2018 Landsmøde

LM2018: Diversitet er vejen frem i fremtidens investeringer

Jette Miller gæster i år Dansk Fjernvarmes landsmøde og hun mener, at diversitet i medarbejderstaben er vigtigt for fremtidens investeringer. 

08. aug 2018 Energi på toppen

Energi på Toppen: Digitalisering giver bedre planlægning i Assens

Assens Fjernvarme har digitaliseret. Det giver driftsmæssige og planlægningsmæssige fordele – men også udfordringer med nok ressourcer. 

08. aug 2018

Kom til temadag om energiforliget

Hvad betyder det nye energiforlig for dig og dit selskab? Og hvad ønsker du, Dansk Fjernvarme fokuserer på i det videre arbejde med forliget? Kom til temadag i Kolding, Roskilde og Aalborg.  

08. aug 2018

Bliv ven med udbudsloven

Hvornår er der tale om udbudspligtige ydelser og hvordan strukturer du et udbud, der overholder alle regler, men samtidig skaber værdi? Bliv klogere på dette kursus.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

20. aug 2018 Mødematerialer

Temadag om energiforliget

Mødematerialerne fra temadagen bliver tilgængelig her på siden snarest.

22. jun 2018 Mødematerialer

PULS 2018

Årets PULS blev afholdt den 21. juni i Fjernvarmens Hus i Kolding. Du kan finde materialerne fra minikurserne her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Temadag om fjernvarmeprojekter og konkurrenceforholdet til individuel forsyning

Temadagen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 13. juni 2018. Materialerne fra mødet kan hentes her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Møde for halmgruppen

Forårets erfa-møde blev afholdt på Sjælland den 12. juni 2018, hvor deltagerne besøgte det nye halmanlæg hos Hvidebæk Fjernvarmeforsyning. Materialerne fra dagen kan hentes her.