12. jun 2018

Mangler du den lovpligtige uddannelse?

Er du i berøring med driften af en gasmotor uden at have de rette kompetencer? Den lovpligtige gastekniske uddannelse er en forudsætning for at arbejde med driften af gasmotorer. 

Teknik motorrum

”Men må han ikke bare lige skifte et tændrør uden at have uddannelsen?” Den sætning høres ofte, når Dansk Fjernvarme taler med medlemmer om den lovpligtige gastekniske uddannelse. Flere er ikke klar over, at alle, der arbejder med driften af en gasmotor, skal igennem den lovpligtige uddannelse.

Gasmotor del 1 og 2
Uddannelsen er bygget op af to dele. Gasmotor, del 1 varer i 5 dage og giver et grundlæggende kendskab til gassers egenskaber som brændsel i kraftvarmeanlæg samt til opbygning af typiske gasinstallationer, jfr. Gasreglementet Afsnit B-4. Kurset giver endvidere deltagerne grundlag for at kunne foretage drifts- og vedligeholdelsesmæssige funktioner på en både sikker og lovlig måde. Del 1 udbydes næste gang i uge 37.

Gasmotor, del 2 varer i 2 x 5 dage og giver deltagerne et grundigt kendskab til de driftsmæssige pasnings- og vedligeholdelsesrutiner på gasmotorer. Der gives et grundlæggende kendskab til elementær vekselstrøms- og generatorteori, og deltagerne får lejlighed til at arbejde med energi- og miljømæssig optimering af driften. Del 2 udbydes næste gang i uge 35 og 39 på Fredericia Maskinmesterskole.

Gasmotor del 2 udbydes også til maskinmestre, hvor deltagerne får et grundlæggende kendskab til gasmotorers opbygning, set i forhold til de forskelle, der er mellem en gas- og en dieselmotor. Herigennem opnås kompetencer til at kunne tage et selvstændigt ansvar for drift og vedligeholdelse af gasmotorer på gasanlæg. Del 2 for maskinmestre udbydes næste gang i uge 45 på Fredericia Maskinmesterskole.

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

13. aug 2018 Landsmøde

LM2018: Diversitet er vejen frem i fremtidens investeringer

Jette Miller gæster i år Dansk Fjernvarmes landsmøde og hun mener, at diversitet i medarbejderstaben er vigtigt for fremtidens investeringer. 

09. aug 2018 Landsmøde

LM2019: Fremtiden er investeringstung

Du kan møde Energinets bestyrelsesformand Lars Barfoed på Dansk Fjernvarmes Landsmøde, som dette år har temaet "Invester i fremtiden". Vi har spurgt Lars Barfoed om investeringer i Energinet.

08. aug 2018 Energi på toppen

Energi på Toppen: Digitalisering giver bedre planlægning i Assens

Assens Fjernvarme har digitaliseret. Det giver driftsmæssige og planlægningsmæssige fordele – men også udfordringer med nok ressourcer. 

08. aug 2018

Kom til temadag om energiforliget

Hvad betyder det nye energiforlig for dig og dit selskab? Og hvad ønsker du, Dansk Fjernvarme fokuserer på i det videre arbejde med forliget? Kom til temadag i Kolding, Roskilde og Aalborg.  

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

20. aug 2018 Mødematerialer

Temadag om energiforliget

Mødematerialerne fra temadagen bliver tilgængelig her på siden snarest.

22. jun 2018 Mødematerialer

PULS 2018

Årets PULS blev afholdt den 21. juni i Fjernvarmens Hus i Kolding. Du kan finde materialerne fra minikurserne her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Temadag om fjernvarmeprojekter og konkurrenceforholdet til individuel forsyning

Temadagen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 13. juni 2018. Materialerne fra mødet kan hentes her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Møde for halmgruppen

Forårets erfa-møde blev afholdt på Sjælland den 12. juni 2018, hvor deltagerne besøgte det nye halmanlæg hos Hvidebæk Fjernvarmeforsyning. Materialerne fra dagen kan hentes her.