12. jun 2018

Mangler du den lovpligtige uddannelse?

Er du i berøring med driften af en gasmotor uden at have de rette kompetencer? Den lovpligtige gastekniske uddannelse er en forudsætning for at arbejde med driften af gasmotorer. 

Teknik motorrum

”Men må han ikke bare lige skifte et tændrør uden at have uddannelsen?” Den sætning høres ofte, når Dansk Fjernvarme taler med medlemmer om den lovpligtige gastekniske uddannelse. Flere er ikke klar over, at alle, der arbejder med driften af en gasmotor, skal igennem den lovpligtige uddannelse.

Gasmotor del 1 og 2
Uddannelsen er bygget op af to dele. Gasmotor, del 1 varer i 5 dage og giver et grundlæggende kendskab til gassers egenskaber som brændsel i kraftvarmeanlæg samt til opbygning af typiske gasinstallationer, jfr. Gasreglementet Afsnit B-4. Kurset giver endvidere deltagerne grundlag for at kunne foretage drifts- og vedligeholdelsesmæssige funktioner på en både sikker og lovlig måde. Del 1 udbydes næste gang i uge 37.

Gasmotor, del 2 varer i 2 x 5 dage og giver deltagerne et grundigt kendskab til de driftsmæssige pasnings- og vedligeholdelsesrutiner på gasmotorer. Der gives et grundlæggende kendskab til elementær vekselstrøms- og generatorteori, og deltagerne får lejlighed til at arbejde med energi- og miljømæssig optimering af driften. Del 2 udbydes næste gang i uge 35 og 39 på Fredericia Maskinmesterskole.

Gasmotor del 2 udbydes også til maskinmestre, hvor deltagerne får et grundlæggende kendskab til gasmotorers opbygning, set i forhold til de forskelle, der er mellem en gas- og en dieselmotor. Herigennem opnås kompetencer til at kunne tage et selvstændigt ansvar for drift og vedligeholdelse af gasmotorer på gasanlæg. Del 2 for maskinmestre udbydes næste gang i uge 45 på Fredericia Maskinmesterskole.

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

Fyringsteknik & energiproduktion

Se alle - Fyringsteknik & energiproduktion

04. jun 2018 Landsmøde

Stadig ledige stande til landsmødet

Der har været rift om stande og træfpunkter til årets landsmøde. Men der er stadig ledige pladser, oplyser FIF Marketing.

31. maj 2018 PULS

"Der er ingen dokumenterede fordele ved konkurrenceudsættelse"

Professor Ole Helby Petersen fra RUC giver på PULS 2018 sin vurdering af effekten af konkurrenceudsættelse.

28. maj 2018

Kæmper du med jura i forsyningsbranchen?

På Forsyningsjurauddannelsen bliver du klogere på de mange juridiske faldgruber indenfor både varme, vand, spildevand og affald. Tag et enkelt modul, tre moduler eller hele uddannelsen. 

28. maj 2018

Har du styr på Energispareaftalen?

Alle fjernvarmeselskaber arbejder for at nå deres opsatte energisparemål, men det er ikke en nem opgave for alle. Bliv klogere på lovgrundlaget og de helt konkrete aftaler på dette kursus. 

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

22. jun 2018 Mødematerialer

PULS 2018

Årets PULS blev afholdt den 21. juni i Fjernvarmens Hus i Kolding. Du kan finde materialerne fra minikurserne her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Temadag om fjernvarmeprojekter og konkurrenceforholdet til individuel forsyning

Temadagen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 13. juni 2018. Materialerne fra mødet kan hentes her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Møde for halmgruppen

Forårets erfa-møde blev afholdt på Sjælland den 12. juni 2018, hvor deltagerne besøgte det nye halmanlæg hos Hvidebæk Fjernvarmeforsyning. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. maj 2018 Mødematerialer

Erfa-møde om kraftvarme og varmepumper

Det årlige erfa-møde blev afholdt tirsdag den 29. maj 2018 i Fjernvarmens Hus i Kolding. Materialerne fra dagen kan hentes her.