17. maj 2018 PULS

PULS2018: Jeg ser en fremtidig fjernvarmesektor med frihed til fleksibilitet

Energiordfører Thomas Danielsen (V), deltager i PULS for fjerde år i træk. Han ser frem til en snak om fjernvarmens fremtid og til at blive klædt på af de eksperter, der beskæftiger sig med fjernvarme til daglig.

Thomas Danielsen (nummer to fra højre) er her i debat med andre energiordførere ved sidste års udgave af PULS. Han er tilbage i år og glæder sig. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Til PULS 2018 skal der snakkes om god selskabsledelse og fjernvarmens fremtid. Emner, der berører alle i sektoren og som også berører de politikere, der lovgiver om branchen. Venstres energiordfører, Thomas Danielsen, er en af disse og han deltager i år i PULS for fjerde år i træk. Han ser frem til at få input fra branchen, som han kan tage med hjem på Borgen.

- Som energiordfører er det enormt givtigt at deltage i PULS og høre branchens synspunkter, som jeg kan tage med mig i det videre politiske arbejde med fjernvarmesektoren. Det er altid godt at få muligheden for at blive klædt på af de eksperter, der er beskæftiger sig med det på daglig basis, fortæller Thomas Danielsen.

En fremtid med frihed til fleksibilitet
Fremtidens fjernvarme er på alles læber i disse uger, hvor regeringens energiudspil drøftes. Thomas Danielsen ser gerne, at kraftvarmekravet og brændselsbindingen ophæves så fjernvarmeværkerne kan gå en mere fleksibel fremtid i møde.

- Jeg ser en fremtidig fjernvarmesektor med frihed til fleksibilitet, så forbrugerne kan serviceres bedst muligt og værkerne har gode forudsætninger for rentable investeringer. Det sikrer vi ved at ophæve kraftvarmekrav og brændselsbinding. Værkerne skal selvfølgelig have mulighed for at træffe de valg, der giver bedst mening for netop dem, så forbrugernes priser holdes nede og værkernes investeringsgrundlag opretholdes, lyder det fra energiordføreren forud for hans deltagelse i PULS.

Tæt dialog med fjernvarmesektoren
Benchmark, konkurrenceudsættelse og en mere markedsdrevet energipolitik er også emner, der har været på det politiske tapet de senere år. Men hvad er årsagen til, at dele af det politiske landskab ønsker at forandre en fjernvarmesektor, som kritikere af dette hævder er velfungerende? Ifølge Thomas Danielsen kommer vi ikke udenom en effektivisering, men den skal ske i tæt dialog med fjernvarmesektoren.

- Jeg mener, at vi løbende skal effektivisere for at holde forbrugernes priser nede. Forbrugerne bruger hvert år store summer på forsyning. Derfor er det vores politiske ansvar at sikre dem de bedst mulige priser og høj forsyningssikkerhed. Det skal vi selvfølgelig gøre i tæt dialog med fjernvarmesektoren, og derfor ligger det mig meget på sinde at opretholde et tæt samarbejde med forbrugerne og værkerne, så vi sammen kan finde den bedste løsning på, hvordan reguleringen skal indrettes, fortæller energiordføreren.

Ledige pladser til PULS
Hvis du vil være med til at drøfte fjernvarmens fremtid og god selskabsledelse i forsyningssektoren, er der fortsat ledige pladser til Dansk Fjernvarmes store sommerarrangement PULS. Det afholdes den 21. juni bag Fjernvarmens Hus i Kolding.

Læs mere om PULS og se hele programmet.

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

Fyringsteknik & energiproduktion

Se alle - Fyringsteknik & energiproduktion

07. jun 2018 PULS

PULS2018: Fodbold og fjernvarme

Hør hvad fodbold og fjernvarme har til fælles, når FC Midtjyllands cheftræner Jess Thorup indtager scenen i det store PULS-telt den 21. juni.

04. jun 2018 Landsmøde

Stadig ledige stande til landsmødet

Der har været rift om stande og træfpunkter til årets landsmøde. Men der er stadig ledige pladser, oplyser FIF Marketing.

31. maj 2018 PULS

"Der er ingen dokumenterede fordele ved konkurrenceudsættelse"

Professor Ole Helby Petersen fra RUC giver på PULS 2018 sin vurdering af effekten af konkurrenceudsættelse.

28. maj 2018

Kæmper du med jura i forsyningsbranchen?

På Forsyningsjurauddannelsen bliver du klogere på de mange juridiske faldgruber indenfor både varme, vand, spildevand og affald. Tag et enkelt modul, tre moduler eller hele uddannelsen. 

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

22. jun 2018 Mødematerialer

PULS 2018

Årets PULS blev afholdt den 21. juni i Fjernvarmens Hus i Kolding. Du kan finde materialerne fra minikurserne her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Temadag om fjernvarmeprojekter og konkurrenceforholdet til individuel forsyning

Temadagen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 13. juni 2018. Materialerne fra mødet kan hentes her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Møde for halmgruppen

Forårets erfa-møde blev afholdt på Sjælland den 12. juni 2018, hvor deltagerne besøgte det nye halmanlæg hos Hvidebæk Fjernvarmeforsyning. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. maj 2018 Mødematerialer

Erfa-møde om kraftvarme og varmepumper

Det årlige erfa-møde blev afholdt tirsdag den 29. maj 2018 i Fjernvarmens Hus i Kolding. Materialerne fra dagen kan hentes her.