11. apr 2018 Energi på toppen

Forskning og testpladser sikrer eksport

COTES laver affugtere til vindmøller, og for dem er forskning og testpladser nøgleordene, når virksomheden skal udvikle sig. Mød dem på Energi på Toppen. 

Havvindmøller
Det koster 150.000 kroner at vaske et vindmølletårn ned, når først der er gået skimmelsvamp i. Hos COTES laver de systemer, som fjerner salt og fugt i konstruktioner. Foto: Joachim Rode

Kan du forestille dig, hvilken skade fugt og salt kan gøre indvendig i en vindmøllekonstruktion? Det kan virksomheder, der har prøvet det, for det koster 150.000 kroner at vaske et vindmølletårn ned, når først der er gået skimmelsvamp i det indvendigt.

Løsningen på problemerne hedder COTES. Her laver man systemer, som kan fjerne salt og fugt i konstruktioner, og virksomheden har bl.a. taget patent på en løsning, som kan fjerne de to ting i offshore vindmøller, hvilket forlænger levetiden markant.

Men hvad skal der til for at COTES kan fortsætte sin succes på det danske og det udenlandske marked? Ifølge Mikael Zacho Jensen, Strategic Key Account Manager, er det først og fremmest gode muligheder for at afprøve ny teknologi.

- Hvis vi skal lave løsninger til fremtidens vindmøller, sker udviklingen to-tre år forud for at de kommer på markedet. Her er det afgørende, at der er testpladser og midler til forskningen, for nye produkter kræver både masser af forsøg og tests, forklarer han.   

Energiforlig må ikke skifte med regeringer
Mikael Zacho Jensen mener, at COTES A/S klarer sig godt, fordi de har forstået at samarbejde med de helt store vindmøllefabrikanter på hjemmemarkedet. Det giver nemlig en tryghed for udenlandske importører, at de kan se, at affugterne virker i møllerne på det hjemlige marked.

Samtidig har han et budskab til politikerne på Christiansborg i forhold til det kommende energiforlig:

- Der skal være en klar retning på Danmarks førerposition for vindenergi. Politikerne skal have visionerne for det fossilfrie samfund, men planerne skal være langsigtede og uafhængige af, at regeringer skifter. Og skal vindindustrien skal hjælpes fri af alle støtteordninger, må de ske på langsigtet og klog måde, hvor der gives tid og rum til at omstillingen kan ske.      

Energi på Toppen om Danmarks eksportstjerner
Mikael Zacho Jensen kan opleves på Energi på Toppen, der denne gang er lavet i samarbejde med Vindmølleindustrien og Danva og sætter fokus på Danmarks tre eksportstjerner, Vind, Vand og Varme. Det er 18. april på Berlingske Media, hvor du også kan møde Vindmølleindustrien, Vandcenter Syd, Siemens og en række andre danske eksportsuccesser.

Tilmeld dig og se program her.

 

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

09. apr 2018 Konferencer

El-kabel med gøgeunge-effekt

Det er vigtigere at skabe integration med el og varme end at bygge det nye Viking Link-kabel til England, siger professor i energiplanlægning Henrik Lund forud for Energikonference Esbjerg 2018. 

05. apr 2018

Dansk Fjernvarme er på KL Teknik og Miljø 2018

1. januar 2018 var der udskiftning på de poster i de kommunale teknik- og miljøudvalg. Derfor er Dansk Fjernvarme til stede på årets største begivenhed for politikerne -Teknik og Miljø ’ 18.

04. apr 2018

Kom til erfa-træf om energibesparelser

Nyheder, inspiration og erfaringsudveksling er hovedingredienserne, når vi holder erfa-træf om energibesparelser den 2.-3. maj. 

28. mar 2018

Er du nyansat ingeniør eller maskinmester?

Som ny i fjernvarmejobbet har du mange særlige forhold at sætte dig ind i. Med introkurset kommer du det hele igennem på to dage, så du kommer godt fra start.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

12. apr 2018 Mødematerialer

Erfa-træf om energimålere

Årets erfa-træf blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 10.-11. april 2018. Materialerne fra de to dage kan hentes her.

15. mar 2018 Mødematerialer

Regionalmøder 2018

Ny viden, dialog og netværk har været i højsædet til årets ni regionalmøder, som er afholdt de seneste uger. Hvis du vil se eller gense indlæggene fra de ni møder, kan de hentes her på siden.

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.