11. apr 2018 Energi på toppen

Forskning og testpladser sikrer eksport

COTES laver affugtere til vindmøller, og for dem er forskning og testpladser nøgleordene, når virksomheden skal udvikle sig. Mød dem på Energi på Toppen. 

Havvindmøller
Det koster 150.000 kroner at vaske et vindmølletårn ned, når først der er gået skimmelsvamp i. Hos COTES laver de systemer, som fjerner salt og fugt i konstruktioner. Foto: Joachim Rode

Kan du forestille dig, hvilken skade fugt og salt kan gøre indvendig i en vindmøllekonstruktion? Det kan virksomheder, der har prøvet det, for det koster 150.000 kroner at vaske et vindmølletårn ned, når først der er gået skimmelsvamp i det indvendigt.

Løsningen på problemerne hedder COTES. Her laver man systemer, som kan fjerne salt og fugt i konstruktioner, og virksomheden har bl.a. taget patent på en løsning, som kan fjerne de to ting i offshore vindmøller, hvilket forlænger levetiden markant.

Men hvad skal der til for at COTES kan fortsætte sin succes på det danske og det udenlandske marked? Ifølge Mikael Zacho Jensen, Strategic Key Account Manager, er det først og fremmest gode muligheder for at afprøve ny teknologi.

- Hvis vi skal lave løsninger til fremtidens vindmøller, sker udviklingen to-tre år forud for at de kommer på markedet. Her er det afgørende, at der er testpladser og midler til forskningen, for nye produkter kræver både masser af forsøg og tests, forklarer han.   

Energiforlig må ikke skifte med regeringer
Mikael Zacho Jensen mener, at COTES A/S klarer sig godt, fordi de har forstået at samarbejde med de helt store vindmøllefabrikanter på hjemmemarkedet. Det giver nemlig en tryghed for udenlandske importører, at de kan se, at affugterne virker i møllerne på det hjemlige marked.

Samtidig har han et budskab til politikerne på Christiansborg i forhold til det kommende energiforlig:

- Der skal være en klar retning på Danmarks førerposition for vindenergi. Politikerne skal have visionerne for det fossilfrie samfund, men planerne skal være langsigtede og uafhængige af, at regeringer skifter. Og skal vindindustrien skal hjælpes fri af alle støtteordninger, må de ske på langsigtet og klog måde, hvor der gives tid og rum til at omstillingen kan ske.      

Energi på Toppen om Danmarks eksportstjerner
Mikael Zacho Jensen kan opleves på Energi på Toppen, der denne gang er lavet i samarbejde med Vindmølleindustrien og Danva og sætter fokus på Danmarks tre eksportstjerner, Vind, Vand og Varme. Det er 18. april på Berlingske Media, hvor du også kan møde Vindmølleindustrien, Vandcenter Syd, Siemens og en række andre danske eksportsuccesser.

Tilmeld dig og se program her.

 

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

12. jun 2018

Mangler du den lovpligtige uddannelse?

Er du i berøring med driften af en gasmotor uden at have de rette kompetencer? Den lovpligtige gastekniske uddannelse er en forudsætning for at arbejde med driften af gasmotorer. 

12. jun 2018

Bliv introduceret til branchen

Hvis du er ny i fjernvarmebranchen, er det en god ide med et introkursus. Få overblikket og find ud af hvem du skal kontakte, når du har spørgsmål.

07. jun 2018 PULS

PULS2018: Fodbold og fjernvarme

Hør hvad fodbold og fjernvarme har til fælles, når FC Midtjyllands cheftræner Jess Thorup indtager scenen i det store PULS-telt den 21. juni.

04. jun 2018 Landsmøde

Stadig ledige stande til landsmødet

Der har været rift om stande og træfpunkter til årets landsmøde. Men der er stadig ledige pladser, oplyser FIF Marketing.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

22. jun 2018 Mødematerialer

PULS 2018

Årets PULS blev afholdt den 21. juni i Fjernvarmens Hus i Kolding. Du kan finde materialerne fra minikurserne her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Temadag om fjernvarmeprojekter og konkurrenceforholdet til individuel forsyning

Temadagen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 13. juni 2018. Materialerne fra mødet kan hentes her.

14. jun 2018 Mødematerialer

Møde for halmgruppen

Forårets erfa-møde blev afholdt på Sjælland den 12. juni 2018, hvor deltagerne besøgte det nye halmanlæg hos Hvidebæk Fjernvarmeforsyning. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. maj 2018 Mødematerialer

Erfa-møde om kraftvarme og varmepumper

Det årlige erfa-møde blev afholdt tirsdag den 29. maj 2018 i Fjernvarmens Hus i Kolding. Materialerne fra dagen kan hentes her.