28. mar 2018 Energi på toppen

Uddannelse skal fastholde dansk styrkeposition

Claus Jensen er forbundsformand for 108.000 maskinarbejdere og smede i Dansk Metal. Mød ham til Energi På Toppen den 18. april.

Når danske eksportvirksomheder bidrager med efterspurgte energiløsninger i udlandet, er der en god sandsynlighed for, at nogle af delene er produceret med hjælp fra et af de 108.000 medlemmer af Dansk Metal, som Claus Jensen organiserer som forbundsformand.

- Vi har mange medlemmer i produktionsvirksomheder, der nedbringer energiforbruget, udvikler nye målere, laver komponenter til vindmøller og meget andet. Hvert år eksporterer danske virksomheder energi- og miljøteknologi for mere end 80 mia. kr. til resten af verden, så branchen bidrager til både den danske beskæftigelse og vores fælles velstand, understreger Claus Jensen.

Uddannelse skal fastholde dansk styrkeposition på energi
Uddannelse, uddannelse, uddannelse er nøglen til at fastholde den danske styrkeposition på energiområdet, mener Claus Jensen.

- Flere unge skal vælge en teknisk erhvervsuddannelse, vi skal øge brugen af efter- og videreuddannelse, og så skal vi styrke de ordninger, der kan understøtte udviklingen af ny teknologi. For eksempel MUDP, EUDP og energiforskningen i Innovationsfonden, forklarer han.  

I dag udgør lærlinge ca. 9.000 af Dansk Metals medlemmer – og de er ved at gennemføre en af de mere end 90 uddannelser, der sorterer under fagforeningens ressort.

Claus Jensen mener dog også, at det danske hjemmemarked er vigtigt, fordi det er helt afgørende som det udstillingsvindue, der sikrer, at de ude i verden får øjnene op for, hvad Danmark kan levere på energiområdet.

Meld dig til Energi på Toppen
Vand, vind og varme – Danmarks tre eksportstjerner er temaet for næste Energi på Toppen, hvor industrivirksomheder, fagforeninger, brancheorganisationer og energiordførere diskuterer, hvordan vi fastholder den danske styrkeposition på eksporten.

Se program og meld dig til her

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

16. apr 2018

Informationsmøde om næste kraftvarmeudbud

Dansk Kraftvarme Kapacitet afholder informationsmøde den 20. april kl. 10:00 til 12:00 i Fjernvarmens Hus i Kolding. Det er også muligt at deltage uden at være andelshaver.

11. apr 2018 Energi på toppen

Forskning og testpladser sikrer eksport

COTES laver affugtere til vindmøller, og for dem er forskning og testpladser nøgleordene, når virksomheden skal udvikle sig. Mød dem på Energi på Toppen. 

09. apr 2018 Konferencer

El-kabel med gøgeunge-effekt

Det er vigtigere at skabe integration med el og varme end at bygge det nye Viking Link-kabel til England, siger professor i energiplanlægning Henrik Lund forud for Energikonference Esbjerg 2018. 

05. apr 2018

Dansk Fjernvarme er på KL Teknik og Miljø 2018

1. januar 2018 var der udskiftning på de poster i de kommunale teknik- og miljøudvalg. Derfor er Dansk Fjernvarme til stede på årets største begivenhed for politikerne -Teknik og Miljø ’ 18.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

12. apr 2018 Mødematerialer

Erfa-træf om energimålere

Årets erfa-træf blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 10.-11. april 2018. Materialerne fra de to dage kan hentes her.

15. mar 2018 Mødematerialer

Regionalmøder 2018

Ny viden, dialog og netværk har været i højsædet til årets ni regionalmøder, som er afholdt de seneste uger. Hvis du vil se eller gense indlæggene fra de ni møder, kan de hentes her på siden.

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.