27. mar 2018 Konferencer

Hyllested: Havvindmøller og geotermi på ønskesedlen

Geotermi og nye havvindmølleparker er blandt Enhedslistens ønsker til det kommende energiforlig. Mød Henning Hyllested, folketingsmedlem for EL valgt i Esbjerg, hvor offshore-energi spiller en stor rolle.

 

Olien skal erstattes af geotermi og havvindmøller, siger Henning Hyllested, MF for EL og valgt i Esbjerg. Han mener, at byens boretekniske kompetencer kan omstilles til at lede efter geotermi.

Esbjerg Havn har siden 1874 været knudepunkt for søtransport og handel mellem Danmark og resten af verden. I dag anløber cirka 6.000 skibe havnen årligt, og en del af dem har med enten offshore-vind eller -olie og -gas at gøre. Således blev der i 2016 udskibet 1100 MWh havvindmøller fra Esbjerg Havn.

 

Havnen er arbejdsplads for 10.000 personer, og engang var den også arbejdsplads for Henning Hyllested, folketingsmedlem for EL. Han gæster Energikonference Esbjerg 2018, og derfor har vi spurgt ham, hvad han drømmer om, at energiforliget indeholder.

 

- Esbjerg skal fortsætte med at være knudepunkt for offshore-vind. Det er byen og især havnen blevet, fordi man for længst har bevist, at man kan løfte den omfattende og komplicerede opgave, det er at servicere de mange forskelligartede virksomheder, der er involveret og har udviklet kompetencer på området, forklarer Henning Hyllested.

 

Enig med borgmesteren – næsten
Når det handler om ønsker til energiforliget, kan Henning Hyllested tage byens Venstre-borgmester Jesper Frost Rasmussen under armen. Fx vil Henning Hyllested fortsætte udbygningen af havvindmøller med fem nye havvindmølleparker frem mod 2030. En af dem skal ligge ved Horns Rev, og det ønske har han til fælles med borgmesteren. Og så bakker han borgmesterens tanker om GigaStorage- projektet om lagring af energi op. Når det kommer til olie- og gasudvinding, slipper enigheden imidlertid op: 

- Vi skal stoppe efterforskning efter ny olie og gas og i stedet bruge vores know-how og erfaringer på reelle vedvarende og grønne løsninger – klima og jobs kan sagtens gå hånd i hånd. Det er Esbjerg om noget et stærkt eksempel på. Det er netop, hvis man ikke videreudvikler de eksisterende kompetencer inden for offshore olie og gas til andre energiprojekter, at Esbjerg kommer til at miste sin førerposition. Brandet som ”energimetropol” skal vedligeholdes og udvikles, siger Henning Hyllested.

 

Henning Hyllested peger på, at den store boretekniske viden i Esbjerg og omegn kan benyttes til at lede efter geotermi frem for olie og gas. Det skal sikre, at Esbjerg kan spille en ny rolle i omstillingen af fjernvarmenettet.

 

Meld dig til Energikonference Esbjerg 2018
Det er ved at være sidste tilmeldingsfrist for Energikonference Esbjerg 2018. Den foregår 23. april, og foruden Henning Hyllested kan du også møde Henrik Lund Grundfos, borgmester i Esbjerg Jesper Frost Rasmussen, energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, flere MF’ere, eksperter og Mærsk.

Energikonference Esbjerg 2018 er arrangeret af Dansk Fjernvarme, Maskinmesterforeningen og Aalborg Universitet.

 

Se program og tilmeld dig

 

 

 

 

 


Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

16. apr 2018

Informationsmøde om næste kraftvarmeudbud

Dansk Kraftvarme Kapacitet afholder informationsmøde den 20. april kl. 10:00 til 12:00 i Fjernvarmens Hus i Kolding. Det er også muligt at deltage uden at være andelshaver.

11. apr 2018 Energi på toppen

Forskning og testpladser sikrer eksport

COTES laver affugtere til vindmøller, og for dem er forskning og testpladser nøgleordene, når virksomheden skal udvikle sig. Mød dem på Energi på Toppen. 

09. apr 2018 Konferencer

El-kabel med gøgeunge-effekt

Det er vigtigere at skabe integration med el og varme end at bygge det nye Viking Link-kabel til England, siger professor i energiplanlægning Henrik Lund forud for Energikonference Esbjerg 2018. 

05. apr 2018

Dansk Fjernvarme er på KL Teknik og Miljø 2018

1. januar 2018 var der udskiftning på de poster i de kommunale teknik- og miljøudvalg. Derfor er Dansk Fjernvarme til stede på årets største begivenhed for politikerne -Teknik og Miljø ’ 18.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

12. apr 2018 Mødematerialer

Erfa-træf om energimålere

Årets erfa-træf blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 10.-11. april 2018. Materialerne fra de to dage kan hentes her.

15. mar 2018 Mødematerialer

Regionalmøder 2018

Ny viden, dialog og netværk har været i højsædet til årets ni regionalmøder, som er afholdt de seneste uger. Hvis du vil se eller gense indlæggene fra de ni møder, kan de hentes her på siden.

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.