13. mar 2018 Konferencer

Energikonference Esbjerg:

Hvad ønsker en energimetropol sig i forligsgave?

Energimetropol Esbjerg fik ny borgmester ved årsskiftet – og tilmed en energikyndig en af slagsen. Mød Jesper Frost Rasmussen (V) på Energikonference Esbjerg 2018.

 

Landets femtestørste by, Esbjerg, er landets ubestridte offshore hovedstad med 13.500 ansatte i lokale energivirksomheder.

 

Og hvad ønsker en energimetropol sig så ved det kommende energiforlig?

 

Vi har spurgt Esbjergs nye borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), som deltager på Energikonference Esbjerg 2018. Han er nemlig ingen novice udi energi - som tidligere direktør for DIN Forsyning, har han stået i spidsen for fusionen mellem forsyningsselskaberne i Varde og Esbjerg.

 

- Jeg håber, en ny energiaftale indeholder endnu en vindmøllepark på Horns Rev, men også en erkendelse af at vi ikke - i vores iver efter den grønne omstilling - glemmer at holde fast i, at vi er selvforsynende på olie og gas. Det skal vi gerne fortsætte med mange år endnu, forklarer Jesper Frost Rasmussen.

 

- Det kræver også fortsat udvikling af rammevilkårene for aktiviteterne i Nordsøen. I relation til fjernvarme - håber jeg aftalen sikrer størst mulig frihedsgrad i forhold til brændselsvalg og en afskaffelse af kraftvarmekravet, så vi lokalt har de bedste muligheder for at tage de rigtige beslutninger.

 

Fjernvarme centralt i nyt lagringsprojekt

Esbjerg er også i front, når det gælder tanker om at integrere el og varme, for der er et stort ønske om at etablere et pilotprojekt for lagring af energi. Tankerne bag det såkaldte GigaStorage-projekt er at bruge billig vindmøllestrøm til at opvarme vand, som lagres i 20 meter dybe vandbassiner. Vandet kan så på et senere tidspunkt bruges i fjernvarmesystemet, når strømmen er dyrere eller vinden knap.

 

- Giga Storage er et spændende pilotprojekt, som forhåbentlig kan være med til at binde energisystemerne sammen på en fornuftig måde, så man kan udnytte overskudsstrømmen til fjernvarme på fornuftig vis, siger Jesper Frost Rasmussen.

 

- Fjernvarmenettet er helt afgørende i GigaStorage-projektet, da hele meningen med projektet er, at forskellige typer af grøn energi konverteres til varmt vand, som bruges i fjernvarmesystemet. Systemet er det ”missing link” mellem el- og varmesystemerne, som kan sikre bedre udnyttelse af overskuds-strøm til anvendelse i fjernvarmesektoren.

 

Vil du møde Jesper Frost Rasmussen, energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), flere MF’ ere, eksperter og virksomheder som Grundfos og Mærsk, skal du reservere den 23. april i din kalender. Energikonference Esbjerg 2018 er arrangeret af Dansk Fjernvarme, Maskinmesterforeningen og Aalborg Universitet.

 

Se program og meld dig til 


Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

07. mar 2018 Konferencer

Kvindernes Kampdag: Mere diversitet i energisektoren

På visitkortet står der administrerende direktør for brancheorganisationen De Frie Energiselskaber. Men ledelserne i elsektoren består stort set af identiske profiler - og hovedparten er mænd, mener Jette Miller.

07. mar 2018

Optimér jeres solvarmeanlæg

Hvis I vil have mere ud af solvarmeanlægget, kan I optimere ydelsen med kursus om optimering af solvarmedrift hos Dansk Fjernvarme.

07. mar 2018

Få styr på grundlæggende el 

Kurset ”Grundlæggende el” udbydes i Halsnæs ved Frederiksværk til april.

07. mar 2018

Temadag om forsyningssikkerhed, levetid og driftsomkostninger

Dansk Fjernvarme arrangerer temadag i april, hvor deltagerne får viden om, hvordan man får fjernvarmesystemet til at køre længere på literen og i flere år.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

15. mar 2018 Mødematerialer

Regionalmøder 2018

Ny viden, dialog og netværk har været i højsædet til årets ni regionalmøder, som er afholdt de seneste uger. Hvis du vil se eller gense indlæggene fra de ni møder, kan de hentes her på siden.

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om store varmepumper i fjernvarmen

Mere end 80 deltagere var samlet, da ny drejebog og inspirationskatalog blev præsenteret på temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 29. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.