08. mar 2018 Energi på toppen

"Vi spiller på en bane med international konkurrence"

Energi på Toppen sætter næste gang fokus på eksport af vand, vind og varme. Her kan du møde Jan Hylleberg, direktør i Vindmølleindustrien – en sektor som leverer knap 33.000 arbejdspladser.

Vindmølleindustrien i Danmark tæller omtrent 33.000 danske energiarbejdspladser i Danmark.  Selvom det er store tal, er det danske marked kun et lille marked set i forhold til det globale vindmarked, forklarer Jan Hylleberg, der er direktør i brancheforeningen Vindmølleindustrien. Han understreger dog samtidig, at hjemmemarkedet er et vigtigt udstillingsvindue for eksporten, der i 2016 udgjorde 55,6 milliarder kroner – eller 4,1% af landets samlede eksport.

- Hjemmemarkedet er den strategiske forudsætning for at fastholde og udvikle produktion og eksport. Vindmølleindustrien arbejder under international konkurrence, og hvis vi ikke er konkurrencedygtige i Danmark, flytter industrien ud. Derfor betyder rammevilkår rigtigt meget, mener Jan Hylleberg. 

Han peger især på tre forhold, som betyder noget for, hvordan vindmølleindustrien klarer sig i Danmark, og som bør indgå i et kommende energiforlig, når politikerne sætter sig til forhandlingsbordet i 2018:

- Først og fremmest skal vi have en plan for elektrificering, så vi bl.a. får koblet el og varme sammen. Men vi skal også have hævet niveauet for forskningen igen til det tidligere niveau på en milliard, og sidst men ikke mindst, er det afgørende, at vi får skabt en ramme for udnyttelsen af vindenergien, når den ikke længere får offentlige tilskud, siger han.

Hvis de tre forhold prioriteres, vil de være med til at bevare en dansk styrkeposition på området. Jan Hylleberg påpeger dog, at der skal ses bredt på rammevilkårene, så også vigtig infrastruktur – havne og veje – indgår. Møllerne bliver nemlig større og større, og det skaber udfordringer, når de transporteres.

Meld dig til

Det er 18. april, at Vindmølleindustrien, Danva og Dansk Fjernvarme er gået sammen om at sætte fokus på Danmarks tre eksportstjerner – vand, vind og varme. Du kan også være med:

 

Se program og meld dig til


Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

07. mar 2018 Konferencer

Kvindernes Kampdag: Mere diversitet i energisektoren

På visitkortet står der administrerende direktør for brancheorganisationen De Frie Energiselskaber. Men ledelserne i elsektoren består stort set af identiske profiler - og hovedparten er mænd, mener Jette Miller.

07. mar 2018

Optimér jeres solvarmeanlæg

Hvis I vil have mere ud af solvarmeanlægget, kan I optimere ydelsen med kursus om optimering af solvarmedrift hos Dansk Fjernvarme.

07. mar 2018

Få styr på grundlæggende el 

Kurset ”Grundlæggende el” udbydes i Halsnæs ved Frederiksværk til april.

07. mar 2018

Temadag om forsyningssikkerhed, levetid og driftsomkostninger

Dansk Fjernvarme arrangerer temadag i april, hvor deltagerne får viden om, hvordan man får fjernvarmesystemet til at køre længere på literen og i flere år.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

15. mar 2018 Mødematerialer

Regionalmøder 2018

Ny viden, dialog og netværk har været i højsædet til årets ni regionalmøder, som er afholdt de seneste uger. Hvis du vil se eller gense indlæggene fra de ni møder, kan de hentes her på siden.

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om store varmepumper i fjernvarmen

Mere end 80 deltagere var samlet, da ny drejebog og inspirationskatalog blev præsenteret på temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 29. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.