07. mar 2018 Konferencer

Kvindernes Kampdag: Mere diversitet i energisektoren

På visitkortet står der administrerende direktør for brancheorganisationen De Frie Energiselskaber. Men ledelserne i elsektoren består stort set af identiske profiler - og hovedparten er mænd, mener Jette Miller.

Jette Miller fra De Frie Energiselskaber ønsker sig mere diversitet på direktionsgangene og i bestyrelseslokalerne i den danske energisektor. Foto: Jesper Voldgaard

Den 8. marts er Kvindernes Internationale Kampdag, og i den anledning slår Jette Miller, direktør i De Frie Energiselskaber, et slag for forandring i energisektoren. Selv er Jette Miller hjemhørende i el- og gasbranchen, og hun mener, der skal mere diversitet til i sektoren, hvis den skal være rustet til fremtiden.   

- Energisektoren står over for en voldsom transformation, hvor der bliver vendt op og ned på verden, som vi kender det i dag. Energi vil blive lagret, handlet og produceret på dit eget hustag, forklarer Jette Miller. 

Hun mener, ledelserne kan fremtidssikre sig ved at sætte det absolut stærkeste hold og rekruttere strategisk, også efter kvinder. En simpel gennemgang viser, at en typisk elnet-bestyrelse består af 5 eller 7 mænd med samme alder og baggrund. Og skal selskaberne overleve transformationen, er der ifølge Jette Miller behov for forandring. 

- Det bliver ledelsen simpelthen nød til, fordi de skarpeste løsninger ikke bliver født i en monokultur, hvor individerne ligner hinanden, tænker ens tanker og har samme erfaringer i bagagen. Fremtidens energiselskaber vil skabe monokulturens modsætning: forskellighed, forklarer hun.

Løsningen ligger i strategisk rekruttering

Blandt selskaber med nul kvinder i bestyrelseslokalet er for eksempel Danmarks største andelsselskab Cerius med 387.009 netkunder og selskabet Evonet, der leverer strøm til 272.255 elnetkunder. 

- Hvis vi skal gøre op med, at man skal hedde Jesper, Henning eller Michael for at sidde i en bestyrelse i et energiselskab, skal rekrutteringen foregå mere strategisk, siger Jette Miller. 

- Det er ikke mit førstevalg, at kvoter for ledelse og bestyrelse er en del af professionaliseringen. Omvendt vil jeg ikke afvise, at det kan være nødvendigt at tage det middel i brug, hvis ikke tingene ændrer sig.

Køn i fjernvarmesektoren

For første gang kommer der tal for kønsfordelingen i fjernvarmesektoren den 21. marts, når Fjernvarmeindustrien og Dansk Fjernvarme holder Energipolitisk Konference 2018. Det sker, når der løftes lidt af sløret for branchestatistikken for 2017 på dagen.

 

Meld dig til og hør Jette Miller, to ministre, flere ordførere og fjernvarmeselskaber fortælle om tankerne for det kommende energiforlig.

 

Se program og tilmeld dig


Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

08. mar 2018 Energi på toppen

"Vi spiller på en bane med international konkurrence"

Energi på Toppen sætter næste gang fokus på eksport af vand, vind og varme. Her kan du møde Jan Hylleberg, direktør i Vindmølleindustrien – en sektor som leverer knap 33.000 arbejdspladser.

07. mar 2018

Optimér jeres solvarmeanlæg

Hvis I vil have mere ud af solvarmeanlægget, kan I optimere ydelsen med kursus om optimering af solvarmedrift hos Dansk Fjernvarme.

07. mar 2018

Få styr på grundlæggende el 

Kurset ”Grundlæggende el” udbydes i Halsnæs ved Frederiksværk til april.

07. mar 2018

Temadag om forsyningssikkerhed, levetid og driftsomkostninger

Dansk Fjernvarme arrangerer temadag i april, hvor deltagerne får viden om, hvordan man får fjernvarmesystemet til at køre længere på literen og i flere år.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

15. mar 2018 Mødematerialer

Regionalmøder 2018

Ny viden, dialog og netværk har været i højsædet til årets ni regionalmøder, som er afholdt de seneste uger. Hvis du vil se eller gense indlæggene fra de ni møder, kan de hentes her på siden.

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om store varmepumper i fjernvarmen

Mere end 80 deltagere var samlet, da ny drejebog og inspirationskatalog blev præsenteret på temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 29. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.