07. mar 2018 Konferencer

Bramming Fjernvarme: Politikerne skal sikre en overgangsløsning

Mød Steen Thøgersen, driftschef, hos Bramming Fjernvarme, til Energipolitisk Konference 2018. Hans budskab til politikerne er, at de skal finde en løsning på bortfaldet af grundbeløbet. 

Der er brug for, at politikerne får skabt en overgangsløsning for de decentrale kraftvarmeværker, når de ikke længere kompenseres for at producere el med udgangen af 2018. Det skal give dem tid til at omstille sig, så fjernvarmekunderne ikke oplever store prisstigninger. Det er budskabet fra Steen Thøgersen, driftschef på Bramming Fjernvarme forud for Energipolitisk Konference 2018.

- Vi har i lang tid vidst, at grundbeløbet stopper med udgangen af 2018. Vi har derfor også gentagne gange opfordret politikkerne til rettidig omhu med tilpasning af rammevilkårene. Men nu er vi så sent i processen, at der er ikke tid nok til at etablere anlæg, som kan afbøde de store prisstigninger inden 1. januar 2019, forklarer han. 

Steen Thøgersen peger på, at en reduktion af afgifterne til naturgas og el til kollektive varmeproducenter samt en rådighedsbetaling for kraftvarmeselskaber kan være en del af løsningen. Findes der ikke en løsning, må Bramming Fjernvarme nemlig årligt udskrive en ekstraregning på omtrent 5.050 kroner for et standardhus. For fjernvarmeselskaberne arbejder efter et non-profit princip, og her er der kun et sted at sende regningen hen - varmekunderne.

Ophæv bindingerne
Selvom grundbeløbet er det største enkeltudfordring for Bramming Fjernvarme lige nu, har man flere ønsker til det kommende energiforlig, som skal forhandles på Christiansborg i foråret, bl.a. en afskaffelse af kraftvarmekravet og energispareordningen i sin nuværende form, frit brændselsvalg og mindre bureaukrati:

- Når det er på plads, er vi i stand til at understøtte ministerens ønske om at gøre det billigere for Danmarks fjernvarme forbrugere, siger Steen Thøgersen.

Da Bramming Fjernvarme startede op i 1950, blev varmen lavet på brunkul - og med blot 73 tilsluttede ejendomme tilmeldt. I dag får 2558 husstande deres varme fra Bramming Fjernvarme, om end brændslerne er skiftet til naturgas. Selskabet forhandler desuden med Energinet om at kunne udnytte overskudsvarme fra Cobra-kablet, der skal gå til Holland.

Sidste frist nærmer sig
Vil du høre Steen Thøgersens bud på, hvad energiforliget skal løse? Så skal du skynde dig med tilmeldingen, da fristen er den 7. marts. Glæd dig til også at høre, hvad erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har med af konkrete tiltag.

Se program og meld dig til her.

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

08. mar 2018 Energi på toppen

"Vi spiller på en bane med international konkurrence"

Energi på Toppen sætter næste gang fokus på eksport af vand, vind og varme. Her kan du møde Jan Hylleberg, direktør i Vindmølleindustrien – en sektor som leverer knap 33.000 arbejdspladser.

07. mar 2018 Konferencer

Kvindernes Kampdag: Mere diversitet i energisektoren

På visitkortet står der administrerende direktør for brancheorganisationen De Frie Energiselskaber. Men ledelserne i elsektoren består stort set af identiske profiler - og hovedparten er mænd, mener Jette Miller.

07. mar 2018

Optimér jeres solvarmeanlæg

Hvis I vil have mere ud af solvarmeanlægget, kan I optimere ydelsen med kursus om optimering af solvarmedrift hos Dansk Fjernvarme.

07. mar 2018

Få styr på grundlæggende el 

Kurset ”Grundlæggende el” udbydes i Halsnæs ved Frederiksværk til april.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

15. mar 2018 Mødematerialer

Regionalmøder 2018

Ny viden, dialog og netværk har været i højsædet til årets ni regionalmøder, som er afholdt de seneste uger. Hvis du vil se eller gense indlæggene fra de ni møder, kan de hentes her på siden.

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om store varmepumper i fjernvarmen

Mere end 80 deltagere var samlet, da ny drejebog og inspirationskatalog blev præsenteret på temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 29. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.