05. mar 2018 Konferencer

Energipolitisk Konference: Digitalisering er også for energisektoren

Digitalisering skal bidrage til vækst og arbejdspladser i energisektoren. Det mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) forud for Energipolitisk Konference 2018.

Brian Mikkelsen, erhvervsminister, gæster Energipolitisk Konferencen 2018. Han skal tale om regeringens nye digitaliseringspakke.

38 initiativer. Så mange var der i regeringens nye Strategi for Danmarks digitale vækst fra januar 2018. Den skal sikre, at Danmark – både borgere og virksomheder – får fuldt udbytte af den digitale omstilling.

 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) mener, at digitalisering kan bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser – også i energisektoren.

 

- Vi er førende inden for energiteknologier, herunder vindteknologi, og mange lande finder inspiration i Danmark. Det gælder især på fjernvarmeområdet, forklarer han.

 

- Men der er endnu større potentialer for vækst. Derfor vil regeringen nedsætte et grønt vækstteam, der skal se på vækstmulighederne for grønne energi- og miljøteknologivirksomheder. Vækstteamet skal bl.a. se på øget brug af data i virksomhedernes forretningsmodeller, og hvordan et digitalt lag ovenpå traditionelt fysiske produkter kan være en ny værdiskabende dimension.

 

De gode eksempler findes

Ifølge Brian Mikkelsen har regeringen en ambitiøs VE-målsætning, som bl.a. sætter krav til energisystemerne i forhold til forsyningssikkerheden. Han mener, at digitaliseringen kan hjælpe til at knytte energisystemerne sammen, ligesom Energikommissionen har peget på. 

 

- Jeg mener, vi skal udnytte de muligheder, digitaliseringen giver os. Det gælder også inden for energisektoren. Her er der allerede gode eksempler på, hvordan digitalisering kan bidrage til et mere effektivt energisystem. Data og smartgrid kan fx hjælpe til at omlægge forbruget af el, så vores elnet kan holde til den øgede elektrificering, vi oplever, siger Brian Mikkelsen.

 

Ministeren peger på, at også it-sikkerhed skal tænkes ind. Ifølge ham, er digital tillid en forudsætning for digitalisering, og derfor indeholder pakken også initiativer, der skal styrke sikkerheden.

 

Sidste tilmeldingsfrist 7. marts

Hør en række fjernvarmeselskaber, politikere og virksomheder fortælle om deres ønsker til det energiforlig, som politikerne skal forhandle på plads i 2018. Indlægsholderne tæller foruden erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) også energi, -forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), Aalborg Energikoncern, Bramming Fjernvarme, Fjernvarmeindustrien, Logstor m.fl.

 

Se program og tilmeld dig


Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

08. mar 2018 Energi på toppen

"Vi spiller på en bane med international konkurrence"

Energi på Toppen sætter næste gang fokus på eksport af vand, vind og varme. Her kan du møde Jan Hylleberg, direktør i Vindmølleindustrien – en sektor som leverer knap 33.000 arbejdspladser.

07. mar 2018 Konferencer

Kvindernes Kampdag: Mere diversitet i energisektoren

På visitkortet står der administrerende direktør for brancheorganisationen De Frie Energiselskaber. Men ledelserne i elsektoren består stort set af identiske profiler - og hovedparten er mænd, mener Jette Miller.

07. mar 2018

Optimér jeres solvarmeanlæg

Hvis I vil have mere ud af solvarmeanlægget, kan I optimere ydelsen med kursus om optimering af solvarmedrift hos Dansk Fjernvarme.

07. mar 2018

Få styr på grundlæggende el 

Kurset ”Grundlæggende el” udbydes i Halsnæs ved Frederiksværk til april.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

15. mar 2018 Mødematerialer

Regionalmøder 2018

Ny viden, dialog og netværk har været i højsædet til årets ni regionalmøder, som er afholdt de seneste uger. Hvis du vil se eller gense indlæggene fra de ni møder, kan de hentes her på siden.

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om store varmepumper i fjernvarmen

Mere end 80 deltagere var samlet, da ny drejebog og inspirationskatalog blev præsenteret på temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 29. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.