06. feb 2018

Er dit selskab klar til den kommende skattepligt?

Reglerne for skattepligt i varmesektoren vil med stor sandsynlighed ændre sig i fremtiden. Fra 2019 kan en større del af fjernvarmeselskaberne blive skattepligtige, fortæller økonomisk seniorkonsulent. 

Cirka halvdelen af landets fjernvarmeselskaber er allerede skattepligtige, men fra 2019 kan det billede se anderledes ud. Når den politiske afgørelse kommer i løbet af 2018, kan det medføre, at alle fjernvarmeselskaber med salg over 50 TJ bliver skattepligtige. Det vurderer økonomisk seniorkonsulent i Dansk Fjernvarme, Søren Peter Nielsen.

- Vi ved, at der bliver lavet om på reglerne så flere fjernvarmeselskaber bliver skattepligtige fra 2019. Vi kender ikke det endelige omfang endnu, men det er meget sandsynligt, at alle fjernvarmeselskaber eller en væsentlig del bliver skattepligtige, fortæller Søren Peter Nielsen.

Kom godt ind i den nye forpligtigelse
Reglerne for skattepligtige selskaber i forhold til ikke-skattepligtige selskaber er meget forskellige. Det handler derfor om at sætte sig grundigt ind i stoffet og komme godt ind i de nye skatteregler. Derfor afholdes et helt nyt kursus om skattemæssige forhold for varmeselskaber den 7. maj i Fjernvarmens Hus.

- På kurset gennemgår vi de skattemæssige forhold for varmesektoren, hvilket er til gavn for både dem, der skal opfylde kravene nu og dem, som skal opfylde dem fra 2019. Kurset er derfor både for de selskaber, der allerede er skattepligtige og for dem, der har udsigt til at blive det, fortæller Søren Peter Nielsen.

Selvom dit selskab ikke ved om det rammes af skattepligten endnu, kan det være en fordel allerede nu at ansøge om at blive skattepligtig. Det er især relevant for selskaber, der står overfor store nyanskaffelser i de kommende år.

Se hele programmet for Skattemæssige forhold for varmeselskaber her.

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

15. feb 2018 Regionalmøder

Kim Mortensen: Vigtig dialog med medlemmerne

Direktør Kim Mortensen og vicedirektør Kim Behnke glæder sig til at gå i dialog med dig og dine kollegaer til årets regionalmøder. De fortæller om foreningens strategiske og politiske fokus.

08. feb 2018 Regionalmøder

Faglige indspark og politiske strømninger på regionalmøderne

To deltagere på regionalmøderne i Maribo og Aarhus fortæller, hvorfor de også i år er med på regionalmøderne.

06. feb 2018

Energispareaftale: Strammere regler og større krav

Efterdønninger af energispareaftalen fra december 2016 mærkes stadig i form af strammere regler og større krav. Er du klar til de nye systemer?

06. feb 2018

Er du klar til næste skridt med Excel?

Er du dus med Excel og klar til at tage næste skridt? Når først du kender de mange muligheder i Excel, kan hverdagens opgaver indenfor økonomi, administration og planlægning blive meget nemmere.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om store varmepumper i fjernvarmen

Mere end 80 deltagere var samlet, da ny drejebog og inspirationskatalog blev præsenteret på temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 29. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

25. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om tariffer i ledningsforbundne energisystemer

Temadagen er afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 25. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.