30. jan 2018 Energi på toppen

Dansk og svensk fjernvarme kan ikke sammenlignes

Der er nul ledige pladser til Energi på Toppen 7. februar, hvor Paul Voss, direktør i den europæiske brancheorganisation for fjernvarme, deltager.

Paul Voss, direktør i Euroheat & Power, på talerstolen under Dansk Fjernvarmes landsmøde i Aalborg i 2014. Foto: Jesper Voldgaard

Paul Voss advarer mod ukritisk at sammenligne fjernvarmesystemerne i Europa, fordi de både er forskellige med hensyn til reguleringsregimer, ressourcegrundlag og kultur omkring varmeforsyning. Til daglig står han i spidsen for Euroheat and Powers, som er et netværk af europæiske brancheorganisationer, der kæmper fjernvarmens sag i EU.

Men konkurrenceanalysen, som regeringen har bestilt forud for energiforhandlingerne i foråret, skeler ellers netop til Sverige som model for en fremtidig regulering af den danske fjernvarmesektor. På den anden side af sundet har man nemlig afskaffet det hvile-i-sig-selv princip, som stadig gælder i den danske fjernvarmesektor.

- Det giver ikke mening at sammenligne den danske og den svenske fjernvarmesektor. Det kan selvfølgelig være nogle forhold, hvor man kan lære af hinanden, men dybest set risikerer du at sammenligne æbler og pærer. Forholdene er forskellige både med hensyn til ressourcegrundlag, traditioner for regulering og kultur, forklarer Paul Voss, direktør i Euroheat and Powers.

”Jeg beundrer det danske fjernvarmesystem”

Paul Voss påpeger, at Europa har mange forskelligartede fjernvarmesystemer, der spænder lige fra et hyper-liberaliseret britisk marked og til en dansk forbrugerdrevet model.

 

Ifølge ham skal et fjernvarmesystem både være miljørigtigt, have en høj grad af forsyningssikkerhed, og så skal prisen være rimelig, hvis det samtidig også skal være et stærkt fjernvarmesystem.

 

- Alle de komponenter finder man i det danske fjernvarmesystem, forklarer han.

- Det jeg beundrer ved den danske model er, at den er bæredygtig, er yderst effektiv og så kan den fungere ved lave grader. Jeg er overbevist om, at noget af forklaringen om dens succes er, at den er samtidig er forbrugerdreven.

Hør Paul Voss på Energi på Toppen

Paul Voss er indlægsholder på Energi på Toppen, der den 7. februar tager fat om konkurrenceanalysen, som peger på at den danske fjernvarmesektor bør de-reguleres. Der har været så stor interesse for arrangementet, at der er totalt udsolgt.

 

Paul Voss har et stort kendskab til de mange forskellige typer af fjernvarmesystemer i Europa – og så har han i en periode været ansat i Danfoss.

 

Læs flere nyheder om Energi på Toppen og konkurrenceanalysen


Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

15. feb 2018 Regionalmøder

Kim Mortensen: Vigtig dialog med medlemmerne

Direktør Kim Mortensen og vicedirektør Kim Behnke glæder sig til at gå i dialog med dig og dine kollegaer til årets regionalmøder. De fortæller om foreningens strategiske og politiske fokus.

08. feb 2018 Regionalmøder

Faglige indspark og politiske strømninger på regionalmøderne

To deltagere på regionalmøderne i Maribo og Aarhus fortæller, hvorfor de også i år er med på regionalmøderne.

06. feb 2018

Energispareaftale: Strammere regler og større krav

Efterdønninger af energispareaftalen fra december 2016 mærkes stadig i form af strammere regler og større krav. Er du klar til de nye systemer?

06. feb 2018

Er dit selskab klar til den kommende skattepligt?

Reglerne for skattepligt i varmesektoren vil med stor sandsynlighed ændre sig i fremtiden. Fra 2019 kan en større del af fjernvarmeselskaberne blive skattepligtige, fortæller økonomisk seniorkonsulent. 

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om store varmepumper i fjernvarmen

Mere end 80 deltagere var samlet, da ny drejebog og inspirationskatalog blev præsenteret på temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 29. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

25. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om tariffer i ledningsforbundne energisystemer

Temadagen er afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 25. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.