25. jan 2018 Energi på toppen

"En ansvarlig regering effektiviserer langsigtet" - få ledige pladser

Staten skal være opmærksom på energiselskabers monopoler, fx i forhold til forbrugerne, mener direktør i Dansk Miljøteknologi, Jørn Jespersen. Hør ham på Energi på Toppen 7. februar, hvor der er få ledige pladser tilbage.

 

Effektiviseringer ja tak, men det skal gøres med omtanke og langt sigte.

 

- Staten skal af hensyn til forbrugerne og selskabernes effektivitet altid være opmærksom på problemer, som kan opstå på grund af selskabernes monopoler. Det er derfor både berettiget og fornuftigt, når regeringen med forsyningsstrategien vil effektivisere energi- og vandselskaberne. Men vi må overveje nøje, hvordan man kan organisere og regulere sektorerne, så forbrugerne sikres langsigtede gevinster og samfundet optimal service, mener direktør i brancheorganisationen Dansk Miljøteknologi, Jørn Jespersen.

 

Han holder oplægget ”Er vi på vej mod at afvikle hjemmemarkedet?” på Dansk Fjernvarmes næste Energi på Toppen hos Berlingske i København den 7. februar. Oplægget handler om, hvad regeringens konkurrenceanalyse kan betyde for hvile i sig selv-princippet og reguleringen af forsyningerne.

 

En af hans pointer er, at et velfungerende hjemmemarked er forudsætningen for eksport. Virksomhederne i Dansk Miljøteknologi, blandt andre Danfoss, Grundfos, Kamstrup og AVK, er meget opmærksomme på, at kortsigtede besparelser vil mindske udviklingen af nye eksportpotentialer.

 

- En ansvarlig regering sørger for at effektivisere på en måde, der på lang sigt giver den største effektivitet og de bedste priser. Desuden skal strategien og effektiviseringerne tænkes ind i en helhed med klimatilpasning og bæredygtig udvikling på miljø og klima. Og så skal man selvfølgelig i egen interesse sørge for, at forsyningsselskaberne kan understøtte virksomhederne store potentiale for innovation og eksport af grøn teknologi, siger Jørn Jespersen.

 

Få ledige pladser til Energi på toppen

Der har været ganske stor interesse for at høre om regeringens konkurrenceanalyse på Energi på Toppen 7. februar. Derfor er der kun enkelte ledige pladser, hvis du vil høre mere om konsekvenserne af anbefalingerne i analysen.

 

Se program og tilmeld dig


Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

15. feb 2018 Regionalmøder

Kim Mortensen: Vigtig dialog med medlemmerne

Direktør Kim Mortensen og vicedirektør Kim Behnke glæder sig til at gå i dialog med dig og dine kollegaer til årets regionalmøder. De fortæller om foreningens strategiske og politiske fokus.

08. feb 2018 Regionalmøder

Faglige indspark og politiske strømninger på regionalmøderne

To deltagere på regionalmøderne i Maribo og Aarhus fortæller, hvorfor de også i år er med på regionalmøderne.

06. feb 2018

Energispareaftale: Strammere regler og større krav

Efterdønninger af energispareaftalen fra december 2016 mærkes stadig i form af strammere regler og større krav. Er du klar til de nye systemer?

06. feb 2018

Er dit selskab klar til den kommende skattepligt?

Reglerne for skattepligt i varmesektoren vil med stor sandsynlighed ændre sig i fremtiden. Fra 2019 kan en større del af fjernvarmeselskaberne blive skattepligtige, fortæller økonomisk seniorkonsulent. 

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om store varmepumper i fjernvarmen

Mere end 80 deltagere var samlet, da ny drejebog og inspirationskatalog blev præsenteret på temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 29. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

25. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om tariffer i ledningsforbundne energisystemer

Temadagen er afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 25. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.