07. dec 2017 Energi på toppen

Lilleholt: Bæredygtighed skal skabes billigst muligt

Vent ikke med tilmelding til Energi på Toppen, hvis du vil høre energiminister Lars Chr. Lilleholts (V) tanker om grøn omstilling. Mødet markerer også Dansk Fjernvarmes 60-års jubilæum.

 

Stærke faglige indlæg og netværk. Det er Energi på Toppen.

Lars Christian Lilleholt (V) gæster Dansk Fjernvarmes jubilæumskonference, der denne gang handler om FN's verdensmål for bæredygtighed. Selv mener han, at bæredygtighed skal opnås med de billigste teknologier.

Fristen for tilmelding til Energi på Toppen den 13. december nærmer sig. Arrangementet danner rammen om Dansk Fjernvarmes jubilæumskonference, og temaet er FN´s verdensmål for bæredygtighed, som regeringer, virksomheder og organisationer verden over er i gang med at samle op.

 

Energi- forsynings,- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager, men foruden at lykønske Dansk Fjernvarme med de 60 år, kommer han for at slå et slag for regeringens nye erhvervspakke, som han kalder ”et første skridt i retningen mod at gøre danskernes varme mere grøn” - og dermed bæredygtig. Pakken lemper elvarmeafgiften med 10 øre pr. kWh, ligesom den kommende energiaftale stiller en varig lempelse på 25 øre i udsigt.

 

- Jeg er rigtig glad for den nye erhvervs- og iværksætterpakke. En reduktion af elvarmeafgiften er et skridt i den rigtige retning, som vil løsne op for yderligere elektrificering af varmesektoren. Lempelsen vil medføre en reduktion i Danmarks CO2-udledninger i ikke-kvotesektoren, siger han.   

 

Vil gå efter at fremme de billigste teorier 

Lars Chr. Lilleholt pointerer, at Danmark skal fortsætte med udbygningen af vedvarende energi, men at mere bæredygtighed skal ske med de billigste teknologier.

 

- Prisen på vedvarende energi rasler ned, men der er behov for støtte i en årrække endnu. I den periode vil jeg gå op i, at vi får fremmet de billigste teknologier.

 

- Jeg går ikke så meget op i, om den vedvarende energi kommer fra sol, vind, bølger eller biomasse. Markedet skal spille en større rolle, så de billigste teknologier vinder frem, og vi får mest mulig grøn omstilling for pengene.

 

Deltag i Energi på Toppen
Energi på Toppen afholdes 13. december på Berlingske Media. Temaet tager udgangspunkt i hvorfor og hvordan vi kan arbejde med FN’s verdensmål for bæredygtighed.

 

Blandt indlægsholderne er firmaer som Rockwool, Danfoss og Rambøll, mens også FN og direktør i Landbrug og Fødevarer, Karen Hækkerup, Dansk Byggeri og PKA. 

 

Se program og tilmeld dig


Arrangementer

Søg i alle arrangementer

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

09. dec 2017 Energi på toppen

ROCKWOOL: Energiaftalen skal være ambitiøs og have mål for bygninger

Et højt ambitionsniveau for bæredygtighed skal afspejles i ambitiøse mål for effektivisering af energiforbruget i bygninger, siger Christian Jølck, Marketing Director i ROCKWOOL. På Energi på Toppen fortæller han, hvordan det kan gøre Danmark internationalt førende.

07. dec 2017 Energi på toppen

Verdens største samskabelsesproces

Mindst 10 millioner mennesker verden over har været involveret i udviklingen af FN’s verdensmål for bæredygtighed. Ifølge Stine Kirstein Junge, UNDP, giver målene store muligheder for de virksomheder, der rykker først. 

07. dec 2017 Regionalmøder

Regionalmøder 2018: Hold øje med postkassen

Programmet for regionalmøder 2018 er på plads og er i skrivende stund på vej til din postkasse. Se allerede nu programmet online og find et regionalmøde nær dig. 

05. dec 2017 Energi på toppen

"Bæredygtighed er ikke en nobel måde at tabe dine penge på"

PKA har med en formue på 250 milliarder kroner et særligt fokus på at investere medlemmernes penge i bæredygtighed. Her fremhæver man, at ambitiøse mål er nødvendige, hvis bæredygtighed skal tages alvorligt.

Regionalmøder

  • Regionalmøderne er slut for i år. Læs mere om regionalmøder her - og glæd dig til 2018.
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2017

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2017 afholdes i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2017

  • PULS 2017 afholdes den 22. juni i Fjernvarmens Hus. 
Læs mere om PULS her

06. dec 2017 Mødematerialer

Temadage om præisolerede fjernvarmerør

Distributionsgruppen har afholdt årets temadage i Fredericia den 6. december og i Roskilde den 7. december 2017. Indlæggene kan hentes her.

30. nov 2017 Mødematerialer

Temadag om asset management og benchmarking

Dansk Fjernvarme har afholdt temadag om asset management og benchmarking i Fjernvarmens Hus i Kolding den 30. november 2017. Hent materialerne her.

23. nov 2017 Mødematerialer

Temadag om lovgivning og teknik for røggaskondensat – biomasseanlæg

Mere end 60 deltagere var med på temadagen, der blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 23. november 2017. Materialerne fra dagen kan hentes her.

13. nov 2017 Mødematerialer

Temadag om garantiprovision

Dansk Fjernvarme har afholdt en temadag om garantiprovision i Fjernvarmens Hus i Kolding den 13. november 2017. Materialerne kan hentes her.