05. dec 2017 Energi på toppen

"Bæredygtighed er ikke en nobel måde at tabe dine penge på"

PKA har med en formue på 250 milliarder kroner et særligt fokus på at investere medlemmernes penge i bæredygtighed. Her fremhæver man, at ambitiøse mål er nødvendige, hvis bæredygtighed skal tages alvorligt.

Pelle Pedersen, Head of Responsible Investment, forklarer, at PKA har et ambitiøst fokus på bæredygtighed, fordi medlemmerne har stærke holdninger til, hvordan deres pension skal investeres.

PKA har 300.000 medlemmer indenfor den offentlige sektor, primært i sundheds- og velfærdssektoren. Det gør det til et af Danmarks største pensionsselskaber.

 

Selskabet investerer 250 milliarder pensionskroner, og det skal gerne være bæredygtigt. Dermed skubber PKA på for en ansvarlig adfærd og udvikling i de virksomheder, de investerer i.

 

Men for dem er arbejdet med FN’s verdensmål for bæredygtighed ikke noget nyt. PKA har nemlig i lang tid arbejdet med den dagsorden, og Pelle Pedersen, Head of Responsible Investment, nævner to grunde til at kaste sig ud i netop det:

 

- Det er flere grunde til, at PKA har et så ambitiøst fokus på bæredygtighed. Vores medlemmer, fx sygeplejersker og socialpædagoger, har stærke holdninger til, hvordan deres pension skal investeres. Det er vores opgave at efterleve det, forklarer han.

 

- Derudover, så er verden under en voldsom forandring, hvor et fokus på bæredygtighed i højere grad bliver en forudsætning for at levere langsigtede, stabile afkast. Bæredygtighed er altså ikke den mest noble måde at tabe dine penge på, men er ren forretning.

 

PKA’s investeringsstrategi tager afsæt i at lave investeringer, der både giver gode afkast til medlemmerne og støtter en bæredygtig dagsorden. Her er især bæredygtighedsmålene om energi og ligestilling særlige fokusområder. Eksempelvis har PKA investeret ca. 19 milliarder kroner i grønne projekter som vindmøller, sol, bæredygtige ejendomme, energirenovering og, grønne obligationer, mens 500 millioner kroner er gået til mikrolån målrettet nogle af de fattigste kvinder i udviklingslande.

 

Mål er en essentiel motor

Pelle Pedersen mener, at der er en grund til, at Finansministeren har kaldt Verdensmålene for ”de 17 eksportmål”. De kan nemlig være et betydeligt konkurrenceparameter, fordi de danske kernekompetencer understøtter verdensmålene. Han peger samtidig på, at mål er vigtige:

 

- Ambitiøse og konsekvente ambitioner for samfundets fokus på bæredygtighed er en essentiel motor for at sikre, at alle interessenter tager dagsordenen alvorligt. Men det er nu, vi skal turde tage de vanskelige beslutninger, der viser hvad lederskab er. Det går ikke længere at retfærdiggøre kortsigtede beslutninger mod at have en makrovision, der ligger 13 år ude i fremtiden i 2030, siger Pelle Pedersen.  

 

Deltag i Energi på Toppen

Energi på Toppen afholdes 13. december på Berlingske Media. Temaet tager i udgangspunkt i hvorfor og hvordan vi kan arbejde med FN’s verdensmål for bæredygtighed. Blandt indlægsholderne er firmaer som Rockwool, Danfoss og Rambøll, mens også FN og direktør i Landbrug og Fødevarer, Karen Hækkerup samt energi, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt deltager.

 

Se program og meld dig her

 

 

 

 


Arrangementer

Søg i alle arrangementer

El & styringsteknik

Se alle - El & styringsteknik

09. dec 2017 Energi på toppen

ROCKWOOL: Energiaftalen skal være ambitiøs og have mål for bygninger

Et højt ambitionsniveau for bæredygtighed skal afspejles i ambitiøse mål for effektivisering af energiforbruget i bygninger, siger Christian Jølck, Marketing Director i ROCKWOOL. På Energi på Toppen fortæller han, hvordan det kan gøre Danmark internationalt førende.

07. dec 2017 Energi på toppen

Verdens største samskabelsesproces

Mindst 10 millioner mennesker verden over har været involveret i udviklingen af FN’s verdensmål for bæredygtighed. Ifølge Stine Kirstein Junge, UNDP, giver målene store muligheder for de virksomheder, der rykker først. 

07. dec 2017 Energi på toppen

Lilleholt: Bæredygtighed skal skabes billigst muligt

Vent ikke med tilmelding til Energi på Toppen, hvis du vil høre energiminister Lars Chr. Lilleholts (V) tanker om grøn omstilling. Mødet markerer også Dansk Fjernvarmes 60-års jubilæum.

 

07. dec 2017 Regionalmøder

Regionalmøder 2018: Hold øje med postkassen

Programmet for regionalmøder 2018 er på plads og er i skrivende stund på vej til din postkasse. Se allerede nu programmet online og find et regionalmøde nær dig. 

Regionalmøder

  • Regionalmøderne er slut for i år. Læs mere om regionalmøder her - og glæd dig til 2018.
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2017

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2017 afholdes i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2017

  • PULS 2017 afholdes den 22. juni i Fjernvarmens Hus. 
Læs mere om PULS her

06. dec 2017 Mødematerialer

Temadage om præisolerede fjernvarmerør

Distributionsgruppen har afholdt årets temadage i Fredericia den 6. december og i Roskilde den 7. december 2017. Indlæggene kan hentes her.

30. nov 2017 Mødematerialer

Temadag om asset management og benchmarking

Dansk Fjernvarme har afholdt temadag om asset management og benchmarking i Fjernvarmens Hus i Kolding den 30. november 2017. Hent materialerne her.

23. nov 2017 Mødematerialer

Temadag om lovgivning og teknik for røggaskondensat – biomasseanlæg

Mere end 60 deltagere var med på temadagen, der blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 23. november 2017. Materialerne fra dagen kan hentes her.

13. nov 2017 Mødematerialer

Temadag om garantiprovision

Dansk Fjernvarme har afholdt en temadag om garantiprovision i Fjernvarmens Hus i Kolding den 13. november 2017. Materialerne kan hentes her.