12. okt 2017 Landsmøde

Skatteminister: Varmeafgifterne er komplicerede og ikke altid logiske

Du kan stadig nå at melde dig til landsmødet og bl.a. opleve skatteminister Karsten Lauritzen i samtale med sin far, Jens, der er byrådsmedlem og bestyrelsesmedlem i Løgstør Fjernvarme.

Effektivisering, grøn omstilling, stabil varmeforsyning og lave priser er positivt ladede udtryk med en behagelig klang i de flestes ører – fra Christiansborg til værkerne og forbrugerne.

Enigheden ophører dog som regel, når fjernvarmeselskaberne og politikerne skal blive enige om, hvordan de positivt ladede udtryk skal føres ud i praksis. Afgifterne er for eksempel en stabil kilde til udfordringer. 

På landsmødet fredag den 27. oktober kan du opleve byrådsmedlem Vesthimmerlands Kommune og bestyrelsesmedlem i Løgstør Fjernvarme, Jens Lauritzen, i samtale med sin søn, skatteminister Karsten Lauritzen, om, hvordan SKAT og fjernvarmen opnår et system, der fremmer grøn og billig energi og ikke spænder ben for værkernes gode ideer.

Deltagerne i debatten på landsmødet kan også stille de spørgsmål, de ønsker ministerens svar på.

Her er en lille forsmag fra en artikel med de to i magasinet Fjernvarmen, hvor Jens Lauritzen stiller sin søn tre spørgsmål:

Jens Lauritzen: Hvilke alternativer (til grundbeløbet, red.) ser du som støtte til fjernvarmeværker?

Karsten Lauritzen: Fjernvarmeværkerne skal have de rigtige incitamenter til at udnytte overskudsvarme og affaldsvarme. Det er ulogisk – og i hvert fald ikke almindelig jysk sund fornuft – hvis et varmeværk og dets kunder nærmest bliver straffet for at bruge affald som brændsel mere effektivt, og der kommer mere energi ud til forbrugerne. Det var det indtryk, jeg fik, da jeg sidste år var inviteret på besøg hos fjernvarmeværket i Aars. Jeg så med selvsyn, at varmeafgifterne er komplicerede og ikke altid lige logiske. Det er en bunden opgave, at vi skal forsøge at finde en sammenhæng mellem afgifterne, der er logisk, afbalanceret og udtryk for sund fornuft. 

Læs resten af artiklen i Fjernvarmen, der udkommer på tirsdag. Deltag også i debatten på landsmødet den 26. og 27. oktober i Aalborg.

Tilmeldingsfristen til landsmødet var 10. oktober, men der er fortsat ledige pladser. Det er derfor stadig muligt at tilmelde sig – dog skal du være opmærksom på, at det ikke er muligt at annullere din tilmelding senere uden at betale fuld pris. 

Arrangementer

Søg i alle arrangementer

18. okt 2017

Bæredygtighed - kan det redde jorden

Årets sidste udgave af Energi På Toppen sætter fokus på bæredygtighed

18. okt 2017

Nu kan du få styr på de sideordnede aktiviteter

Det er nødvendigt med overblik, når fjernvarmeselskabet starter med nye sideordnede aktiviteter

09. okt 2017 Landsmøde

Grundbeløbet bliver diskuteret på landsmødet

Diskussionen om bortfald af grundbeløbet bliver også en del af landsmøde 2017 i Aalborg, hvor der er sidste frist for tilmelding tirsdag den 10. oktober.

05. okt 2017 Landsmøde

Nyt Folketingsår: Afgifter, grundbeløb og energiforlig

Med Folketingets åbning tog politikerne hul på et nyt Folketingsår. Året byder på nyt energiforlig, men bør også give afklaring om energiafgifter, en løsning af grundbeløbet og udnyttelse af overskudsvarme.

Regionalmøder

  • Regionalmøderne er slut for i år. Læs mere om regionalmøder her - og glæd dig til 2018.
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2017

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2017 afholdes i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2017

  • PULS 2017 afholdes den 22. juni i Fjernvarmens Hus. 
Læs mere om PULS her

12. okt 2017 Mødematerialer

Erfa-møde om administration og regnskab

Erfa-gruppen for administration og regnskab har afholdt årets to erfa-møder den 11. oktober i Kolding og den 12. oktober i Ringsted. Indlæggene kan hentes her.

10. okt 2017 Mødematerialer

Fællesmøde for Flis- og brændselspillegruppen samt Halmgruppen

Årets fællesmøde for de to erfa-grupper blev afholdt på Kursuscenter Brogaarden i Middelfart den 10. oktober 2017. Indæggene kan hentes her.

09. okt 2017 Mødematerialer

Temadag om god økonomi for kraftvarme uden grundbeløb

Grøn Energi afholdte temadagen den 9. oktober 2017 i Fjernvarmens Hus i Kolding. Materialerne fra dagen kan hentes her.

09. okt 2017 Mødematerialer

Bæredygtig biomasse – dialogmøde

Den 4. oktober 2017 blev der afholdt dialogmøde med status og erfaringer fra rapportering af bæredygtig biomasse 2016. Indlæggene kan hentes her.