09. okt 2017 Landsmøde

Grundbeløbet bliver diskuteret på landsmødet

Diskussionen om bortfald af grundbeløbet bliver også en del af landsmøde 2017 i Aalborg, hvor der er sidste frist for tilmelding tirsdag den 10. oktober.

Aalborg Kongres og Kultur Center danner ramme om Dansk Fjernvarmes landsmøde 2017, der holdes den 26.-27. oktober. Her vil både skatteminister Karsten Lauritzen og Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt forholde sig til problemstillingen omkring grundbeløbets ophør.

Debatten om grundbeløbet kører allerede nu, og det kommer den også til at gøre, når Dansk Fjernvarme afvikler landsmøde 2017 i Aalborg den 26.-27. oktober. Ikke mindre end to ministre vil forholde sig til problemstillingen om bortfald af grundbeløbet fra udgangen af 2018.

Den første minister i ilden bliver skatteminister Karsten Lauritzen, der fredag morgen optræder med sin far, Jens Lauritzen, der både er byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune og bestyrelsesmedlem i Løgstør Fjernvarme.

De skal begge to forholde sig til, hvad et bortfald af grundbeløbet vil betyde for ikke bare fjernvarmeværkerne, men lokalsamfundene.

Det skal den ansvarlige minister, Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, også, når han kommer med den traditionelle ministerhilsen senere fredag formiddag den 27. oktober.

Du kan stadig nå det
Du har endnu muligheden for selv at opleve de to ministre – og de mange øvrige interessante debatter på landsmødet 2017 – men du skal skynde dig. Tilmeldingsfristen er tirsdag den 10. oktober.

Interessen for at deltage i landsmødet i Aalborg 26.-27. oktober har i år været ganske stor, og der er lige nu 1.900 tilmeldte. Der er dog endnu pladser til landsmødet, hvor du både kan møde kollegaerne, høre spændende debatter om sektorens udfordringer og muligheder og se den spændende udstilling af fjernvarmeløsninger.  

Fælles om fremtiden
Årets landsmødetema er ”Fælles om forsyningen”.  Og netop de muligheder det giver, når man går sammen om sin varmeforsyning, vil blive diskuteret indgående på landsmødet. Og med under tre uger til de kommunale valg, tager vi seks borgmestre eller borgmesterspirer under behandling og afæsker dem svar på, hvad den lokale varmeforsyning betyder for deres lokalområder.

Det er om torsdagen, at du kan møde borgmestrene.

Se mere om landsmødet og tilmeld dig her.

Arrangementer

Søg i alle arrangementer

18. okt 2017

Bæredygtighed - kan det redde jorden

Årets sidste udgave af Energi På Toppen sætter fokus på bæredygtighed

18. okt 2017

Nu kan du få styr på de sideordnede aktiviteter

Det er nødvendigt med overblik, når fjernvarmeselskabet starter med nye sideordnede aktiviteter

12. okt 2017 Landsmøde

Skatteminister: Varmeafgifterne er komplicerede og ikke altid logiske

Du kan stadig nå at melde dig til landsmødet og bl.a. opleve skatteminister Karsten Lauritzen i samtale med sin far, Jens, der er byrådsmedlem og bestyrelsesmedlem i Løgstør Fjernvarme.

05. okt 2017 Landsmøde

Nyt Folketingsår: Afgifter, grundbeløb og energiforlig

Med Folketingets åbning tog politikerne hul på et nyt Folketingsår. Året byder på nyt energiforlig, men bør også give afklaring om energiafgifter, en løsning af grundbeløbet og udnyttelse af overskudsvarme.

Regionalmøder

  • Regionalmøderne er slut for i år. Læs mere om regionalmøder her - og glæd dig til 2018.
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2017

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2017 afholdes i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2017

  • PULS 2017 afholdes den 22. juni i Fjernvarmens Hus. 
Læs mere om PULS her

12. okt 2017 Mødematerialer

Erfa-møde om administration og regnskab

Erfa-gruppen for administration og regnskab har afholdt årets to erfa-møder den 11. oktober i Kolding og den 12. oktober i Ringsted. Indlæggene kan hentes her.

10. okt 2017 Mødematerialer

Fællesmøde for Flis- og brændselspillegruppen samt Halmgruppen

Årets fællesmøde for de to erfa-grupper blev afholdt på Kursuscenter Brogaarden i Middelfart den 10. oktober 2017. Indæggene kan hentes her.

09. okt 2017 Mødematerialer

Temadag om god økonomi for kraftvarme uden grundbeløb

Grøn Energi afholdte temadagen den 9. oktober 2017 i Fjernvarmens Hus i Kolding. Materialerne fra dagen kan hentes her.

09. okt 2017 Mødematerialer

Bæredygtig biomasse – dialogmøde

Den 4. oktober 2017 blev der afholdt dialogmøde med status og erfaringer fra rapportering af bæredygtig biomasse 2016. Indlæggene kan hentes her.