05. okt 2017 Landsmøde

Nyt Folketingsår: Afgifter, grundbeløb og energiforlig

Med Folketingets åbning tog politikerne hul på et nyt Folketingsår. Året byder på nyt energiforlig, men bør også give afklaring om energiafgifter, en løsning af grundbeløbet og udnyttelse af overskudsvarme.

Der er nok at se til på det energipolitiske område i det nye folketingsår, mener direktør Kim Mortensen. Foto: Soffi Chanchira Larsen

Tirsdag tog statsminister Lars Løkke Rasmussen med sin åbningstale hul på det nye Folketingsår. Et år der ifølge regeringens lovprogram først og fremmest skal handle om at sikre data til brug for den nye regulering og til at fremlægge et nyt energipolitisk udspil for tiden efter 2020.

Udspillet var ventet i år, men er netop af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt blevet udskudt til efter nytår.

Beslutningen fik ros af Dansk Fjernvarme:

- Jeg synes, at det er en fornuftig udmelding, hvis det skyldes, at regeringen ikke er klar til at præsentere et gennemarbejdet samlet udspil for, hvad der skal ske efter 2020. Vi vil meget hellere have et gennemarbejdet udspil om nogle måneder end et ufærdigt i dag, sagde Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Dansk Fjernvarme indstiller det energipolitiske sigtekorn
Under overskriften ”Fælles om Forsyningen” sætter Dansk Fjernvarmes landsmøde sidst i oktober fokus på flere af de områder, der også på den korte bane vil kunne sikre fjernvarmekunderne en billigere og grøn varmeforsyning.

Det handler ifølge Kim Mortensen også om at sikre bedre udnyttelse af den stigende mængde vindstrøm i fjernvarmen.

- Energiafgifterne står langt fremme på vores dagsorden. Der skal ryddes op, så vi blandt andet kan få nyttegjort overskudsvarmen fra industrien, og få flere store eldrevne varmepumper i fjernvarmesystemet, så vi kan udnytte den fluktuerende vindmøllestrøm og knytte energisystemerne tættere sammen. Det kommer den nye politiske sæson også til at handle om, siger direktøren.

Skat – far og søn imellem
Afgifter tages på landsmødet op under punktet ”Kære SKAT…” om fredagen, hvor skatteminister Karsten Lauritzen skal have en samtale om, hvordan vi får et system, så vi fremmer billig og grøn energi med sin far, byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune Jens Lauritzen, der også er bestyrelsesmedlem i Løgstør Fjernvarme.

Derudover nærmer deadline for grundbeløbet sig også med hastige skridt. Her mister kraftvarmeværkerne kompensation for 2,5 milliarder kroner.

- Ifølge Energistyrelsens egne analyser kan forbrugerne se frem til prisstigninger på 800-16.000 kroner om året. Det er voldsomt Og det skal der findes en løsning på, siger Kim Mortensen.

Når der kommer et udspil til et nyt energiforlig, håber Dansk Fjernvarme, at det bliver en bred aftale.

- En bred aftale vil være bedre for forbrugerne end en smal aftale. Det vil give ro på for vores medlemmer, når de ved, at selvom der skulle komme en ny regering efter et folketingsvalg, så vil der ikke blive rykket på forholdene, lyder det fra direktør Kim Mortensen.

En ny energiaftale debatteres på Dansk Fjernvarmes landsmøde torsdag kl. 16 den 26. oktober.

Der er tilmeldingsfrist til Dansk Fjernvarmes landsmøde den 10. oktober.

 

 

Arrangementer

Søg i alle arrangementer

18. okt 2017

Bæredygtighed - kan det redde jorden

Årets sidste udgave af Energi På Toppen sætter fokus på bæredygtighed

18. okt 2017

Nu kan du få styr på de sideordnede aktiviteter

Det er nødvendigt med overblik, når fjernvarmeselskabet starter med nye sideordnede aktiviteter

12. okt 2017 Landsmøde

Skatteminister: Varmeafgifterne er komplicerede og ikke altid logiske

Du kan stadig nå at melde dig til landsmødet og bl.a. opleve skatteminister Karsten Lauritzen i samtale med sin far, Jens, der er byrådsmedlem og bestyrelsesmedlem i Løgstør Fjernvarme.

09. okt 2017 Landsmøde

Grundbeløbet bliver diskuteret på landsmødet

Diskussionen om bortfald af grundbeløbet bliver også en del af landsmøde 2017 i Aalborg, hvor der er sidste frist for tilmelding tirsdag den 10. oktober.

Regionalmøder

  • Regionalmøderne er slut for i år. Læs mere om regionalmøder her - og glæd dig til 2018.
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2017

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2017 afholdes i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2017

  • PULS 2017 afholdes den 22. juni i Fjernvarmens Hus. 
Læs mere om PULS her

12. okt 2017 Mødematerialer

Erfa-møde om administration og regnskab

Erfa-gruppen for administration og regnskab har afholdt årets to erfa-møder den 11. oktober i Kolding og den 12. oktober i Ringsted. Indlæggene kan hentes her.

10. okt 2017 Mødematerialer

Fællesmøde for Flis- og brændselspillegruppen samt Halmgruppen

Årets fællesmøde for de to erfa-grupper blev afholdt på Kursuscenter Brogaarden i Middelfart den 10. oktober 2017. Indæggene kan hentes her.

09. okt 2017 Mødematerialer

Temadag om god økonomi for kraftvarme uden grundbeløb

Grøn Energi afholdte temadagen den 9. oktober 2017 i Fjernvarmens Hus i Kolding. Materialerne fra dagen kan hentes her.

09. okt 2017 Mødematerialer

Bæredygtig biomasse – dialogmøde

Den 4. oktober 2017 blev der afholdt dialogmøde med status og erfaringer fra rapportering af bæredygtig biomasse 2016. Indlæggene kan hentes her.