07. sep 2017 Landsmøde

#LM2017 Dronerne kommer!

Robotterne indtager Dansk Fjernvarmes landsmøde den 26.-27. oktober. Eller i hvert fald dronerne gør. Mød Michael Noer-Hvarre, der har gjort dem til sin levevej.

Sådan ser fjernvarmeledningerne ud med en drones øjne. Mød manden bag dronen på Dansk Fjernvarmes landsmøde, Michael Noer-Hvarre. Foto: Dronesystems ApS.

Landsmødet afprøver i år et nyt koncept for den ene af sessionerne. Det sker for at imødekomme det store antal teknikere, driftsledere og andre teknik-interesserede deltagere. Under overskriften ”Robotterne kommer," følger tre indlæg, der tager hul på fremtidens teknologi.

 

Et af indlæggene står Drone Systems ApS for. Her har man gjort det til et speciale at eftersøge fjernvarmelækager med et varmesøgende kamera på deres droner, og virksomheden vil på sessionen demonstrere, hvad teknologien kan.

 

Droner ser alt

Michael Noer-Hvarre, CMO i Drone Systems, forklarer, at han fangede interessen for dronerne, fordi han både med sin byggetekniske baggrund og 20 års erfaring fra fjernvarmebranchen så, at dronerne kunne bruges til at løse nogle af de udfordringer, der er indenfor fjernvarmebranchen med at finde lækager på rørledningerne:

 

- Droner er gode, fordi de udfylder et vakuum mellem den traditionelle termografering fra bil og termografering fra fly. Med dronerne kan vi levere en komplet dækning af værkernes forsyningsnet i en opløsning, der gør det muligt at finde små fejl, fx utætte haner i ventilbrønde, forklarer han.

 

Ifølge Michael Noer-Hvarre leverer dronerne også ensartede billeder, taget vinkelret på jorden fra samme høje – og det er ret unikt, fordi ensartet data kan bruges til at lave en efterfølgende renoverings- og vedligeholdelsesplan for ledningsnettet.

 

- Dronerne er kommet for at blive, og vi har kun set ”toppen af isbjerget” af deres anvendelsesområder. Lige nu tillader dansk lovgivning ikke, at dronerne flyves uden for operatørens synsfelt – og det lægger en helt naturlig grænse for, hvordan man kan udnytte deres potentiale. Heldigvis ser denne regel ud til at blive lempet i slutningen af 2018.

 

Se dronerne arbejde her

 

Tilmeld dig til #LM2017

Tilmeldingen til Dansk Fjernvarmes landsmøde er åbnet. Det er det største årlige event i energisektoren, og foreløbig har over 1100 deltager tilmeldt sig. Tjek program og tilmeld dig.

Arrangementer

Søg i alle arrangementer

09. okt 2017 Landsmøde

Grundbeløbet bliver diskuteret på landsmødet

Diskussionen om bortfald af grundbeløbet bliver også en del af landsmøde 2017 i Aalborg, hvor der er sidste frist for tilmelding tirsdag den 10. oktober.

05. okt 2017 Landsmøde

Nyt Folketingsår: Afgifter, grundbeløb og energiforlig

Med Folketingets åbning tog politikerne hul på et nyt Folketingsår. Året byder på nyt energiforlig, men bør også give afklaring om energiafgifter, en løsning af grundbeløbet og udnyttelse af overskudsvarme.

04. okt 2017

Arbejdsmiljø: Når alenearbejde er et vilkår

Få viden om, hvordan du sikrer, at du kan udføre eller uddelegere alenearbejde på værket forsvarligt og sikkert.

04. okt 2017

Få teori og praktik om renovering på plads

Med kurset Renoveringsplaner ved du, hvor du balancerer drift og økonomi, mens værket renoveres. 

Regionalmøder

  • Regionalmøderne er slut for i år. Læs mere om regionalmøder her - og glæd dig til 2018.
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2017

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2017 afholdes i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2017

  • PULS 2017 afholdes den 22. juni i Fjernvarmens Hus. 
Læs mere om PULS her

12. okt 2017 Mødematerialer

Erfa-møde om administration og regnskab

Erfa-gruppen for administration og regnskab har afholdt årets to erfa-møder den 11. oktober i Kolding og den 12. oktober i Ringsted. Indlæggene kan hentes her.

10. okt 2017 Mødematerialer

Fællesmøde for Flis- og brændselspillegruppen samt Halmgruppen

Årets fællesmøde for de to erfa-grupper blev afholdt på Kursuscenter Brogaarden i Middelfart den 10. oktober 2017. Indæggene kan hentes her.

09. okt 2017 Mødematerialer

Temadag om god økonomi for kraftvarme uden grundbeløb

Grøn Energi afholdte temadagen den 9. oktober 2017 i Fjernvarmens Hus i Kolding. Materialerne fra dagen kan hentes her.

09. okt 2017 Mødematerialer

Bæredygtig biomasse – dialogmøde

Den 4. oktober 2017 blev der afholdt dialogmøde med status og erfaringer fra rapportering af bæredygtig biomasse 2016. Indlæggene kan hentes her.