18. maj 2017 PULS

#PULS2017: Ny workshop om FNs 17 verdensmål og fjernvarme

Hvordan kan fjernvarmeselskaber bidrage til FNs 17 verdensmål om bæredygtighed? Få svaret ved en nyoprettet mini-debat på PULS den 22. juni.

- Danske fjernvarmeselskaber løser en vigtig samfundsopgave ved at levere forsyningssikker, effektiv og CO2-venlig varmeforsyning. Selskaberne kan være med til at tage ansvar for, at verden når i mål med den globale 2030-målsætning ved at dele ud af deres viden og kompetencer til resten af verden, mener Mette Lundgreen Beck. Hun står bag en workshop om FNs verdensmål på PULS.

Temaet på Fjernvarmens Folkemøde – PULS – er bæredygtighed og styring af forsyningssektoren.

Først på dagen lægger tidligere minister og formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft (S), ud med at fortælle om FNs 17 verdensmål for bæredygtighed – men som noget nyt kan man nu også tilvælge en mini-debat om, hvordan man som fjernvarmeselskab rent praktisk kan arbejde med dem. 

Danmark skal også indfri verdensmål
Verdens lande har vedtaget FN 2030-dagsordenen med 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og har dermed forpligtet sig til en universel dagsorden, alle har ansvar for at løfte. De balancerer de tre dimensioner af bæredygtig udvikling – økonomi, socialt og miljø, og regeringen har lagt en handlingsplan som ramme for tiltag, prioriteter og partnerskaber på tværs af det danske samfund.

Men hvordan arbejder man med verdensmål som fjernvarmeselskab? Det kan du dykke ned i den 22. juni, når der blændes op for folkemødestemning, debat og netværk på PULS. I en ny mini-debat kan du nemlig få både værktøjer og inspiration med hjem om temaet – garneret med eksempler fra FORS’ arbejde med samme.

Verdensmål for fjernvarmeselskaber
Det er Mette Lundgren Beck står for workshoppen. Hun er tidligere partnership manager i DONG Energy og nu selvstændig konsulent med speciale i bæredygtig bundlinje og grøn profil. Vi har talt med hende om fjernvarmeselskaber og verdensmål.

Hvad betyder verdensmålene for fjernvarmeselskaber?
- En af regeringens prioriteter er, at Danmark skal være foregangsland for grøn omstilling, bæredygtig brug af naturressourcer og energieffektivitet. Danmark er blandt de lande, som er bedst rustet til at bidrage til global opnåelse af verdensmålene, fordi vi er i front med bæredygtig udvikling. Regeringen erkender, at der er en opgave i at konkretisere målene for virksomheder. Den opgave kan fjernvarmeselskaber være med til at tage hul på.

Hvorfor skal fjernvarmeselskaberne bidrage til at opfylde målene? 
- Der er voksende forståelse for, at bæredygtig udvikling er en forudsætning for virksomheders fortsatte vækst og samfundets udvikling. Det handler ikke længere om kun at overleve, men også om at vækste og udbrede bæredygtige løsninger til resten af verden. Danske fjernvarmeselskaber løser en vigtig samfundsopgave ved at levere forsyningssikker, effektiv og CO2-venlig varmeforsyning. Selskaberne kan være med til at tage ansvar for, at verden når i mål med den globale 2030-målsætning ved at dele ud af deres viden og kompetencer til resten af verden.

Hvordan kan fjernvarmeselskaber bidrage til at opfylde målene?
Ved at se målene som en forretningsmulighed og tænke dem ind i deres strategi for ansvarlig ledelse og implementere dem i daglig drift.

Hvad får fjernvarmeselskaber ud af at bidrage til målenes opfyldelse? 
- De er med til at sikre fjernvarmebranchens bidrag til at nå verdensmålene. De kan samtidig benytte det i markedsføring, så de får flere tilfredse kunder ved at fortælle om den sociale og miljømæssige bundlinje. Det giver værdi for kunderne, fordi de ser værdien i, at selskaberne samtidig med at levere varme også er med til at løfte en global og samfundsmæssig vigtig opgave.

Hvad får deltagerne med hjem fra din workshop?
- Inspiration og konkrete værktøjer til at gribe opgaven an. Det handler om at kaste et nyt blik på måden at agere på som ansvarlig ledelse. Ikke at gøre det sværere end det er, men tage udgangspunkt i den eksisterende forretning og det, selskaberne allerede gør, og hvordan det arbejde bidrager til at nå verdensmålene.

Hvem er verdensmålene og workshoppen særlig relevante for?
Workshoppen er rettet mod ledere, der ønsker redskaber til at koble verdensmålene med virksomhedernes strategi og drift, og derigennem nå frem til konkrete handlinger, som støtter den politiske dagsorden.

Arrangementer

Søg i alle arrangementer

19. jun 2017 PULS

#PULS2017 Vinder af lækker chokolade og portvin

Vinderen af konkurrencen om lækker portvin og chokolade er fundet.

16. jun 2017 PULS

#PULS2017 Er individuelle varmepumper landsbyernes fjernvarme?

Kan fjernvarmen forsyne boliger uden for fjernvarmenettet? På PULS på torsdag debatteres, hvordan mindre samfund får varme som andre fjernvarmekunder.

16. jun 2017 PULS

#PULS2017 Er biomasse kommet for at blive i forsyningen?

Der er under 20 ledige pladser på PULS. Så hvis du vil vide, hvad fjernvarmeselskaber kan gøre, når de ikke længere må bygge biomasseanlæg, skal du få meldt dig til PULS. 

15. jun 2017

Stor interesse for persondatakurser

Temadagen om persondata viste, at interessen for dette område er stort.  

Regionalmøder

  • Regionalmøderne er slut for i år. Læs mere om regionalmøder her - og glæd dig til 2018.
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2017

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2017 afholdes i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2017

  • PULS 2017 afholdes den 22. juni i Fjernvarmens Hus. 
Læs mere om PULS her

22. jun 2017 Mødematerialer

PULS 2017

Årets PULS blev afholdt i Kolding den 22. juni 2017. I løbet af eftermiddagen blev der afholdt syv forskellige mini-debatter. Indlæggene fra mini-debatten 'Datacentrene kommer' kan hentes her.

13. jun 2017 Mødematerialer

Erfa-møde om kraftvarme og varmepumper

Det årlige erfa-møde for kraftvarme- og varmepumpegruppen blev afholdt i Aarhus den 13. juni 2017. Indlæggene kan hentes her.

31. maj 2017 Mødematerialer

Temadag om den kommende persondataforordning

Mere end 70 deltagere var den 31. maj 2017 samlet i Fjernvarmens Hus i Kolding til en dag med fokus på persondata og den kommende forordning. Materialerne fra dagen kan hentes her.

23. maj 2017 Mødematerialer

Temadag om fjernvarmens fremtid for overskudsvarme og varmepumper

Grøn Energi og Energistyrelsen har i fællesskab afholdt temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 23. maj 2017. Materialerne kan hentes her.