18. maj 2017 PULS

#PULS2017: Ny workshop om FNs 17 verdensmål og fjernvarme

Hvordan kan fjernvarmeselskaber bidrage til FNs 17 verdensmål om bæredygtighed? Få svaret ved en nyoprettet mini-debat på PULS den 22. juni.

- Danske fjernvarmeselskaber løser en vigtig samfundsopgave ved at levere forsyningssikker, effektiv og CO2-venlig varmeforsyning. Selskaberne kan være med til at tage ansvar for, at verden når i mål med den globale 2030-målsætning ved at dele ud af deres viden og kompetencer til resten af verden, mener Mette Lundgreen Beck. Hun står bag en workshop om FNs verdensmål på PULS.

Temaet på Fjernvarmens Folkemøde – PULS – er bæredygtighed og styring af forsyningssektoren.

Først på dagen lægger tidligere minister og formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft (S), ud med at fortælle om FNs 17 verdensmål for bæredygtighed – men som noget nyt kan man nu også tilvælge en mini-debat om, hvordan man som fjernvarmeselskab rent praktisk kan arbejde med dem. 

Danmark skal også indfri verdensmål
Verdens lande har vedtaget FN 2030-dagsordenen med 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og har dermed forpligtet sig til en universel dagsorden, alle har ansvar for at løfte. De balancerer de tre dimensioner af bæredygtig udvikling – økonomi, socialt og miljø, og regeringen har lagt en handlingsplan som ramme for tiltag, prioriteter og partnerskaber på tværs af det danske samfund.

Men hvordan arbejder man med verdensmål som fjernvarmeselskab? Det kan du dykke ned i den 22. juni, når der blændes op for folkemødestemning, debat og netværk på PULS. I en ny mini-debat kan du nemlig få både værktøjer og inspiration med hjem om temaet – garneret med eksempler fra FORS’ arbejde med samme.

Verdensmål for fjernvarmeselskaber
Det er Mette Lundgren Beck står for workshoppen. Hun er tidligere partnership manager i DONG Energy og nu selvstændig konsulent med speciale i bæredygtig bundlinje og grøn profil. Vi har talt med hende om fjernvarmeselskaber og verdensmål.

Hvad betyder verdensmålene for fjernvarmeselskaber?
- En af regeringens prioriteter er, at Danmark skal være foregangsland for grøn omstilling, bæredygtig brug af naturressourcer og energieffektivitet. Danmark er blandt de lande, som er bedst rustet til at bidrage til global opnåelse af verdensmålene, fordi vi er i front med bæredygtig udvikling. Regeringen erkender, at der er en opgave i at konkretisere målene for virksomheder. Den opgave kan fjernvarmeselskaber være med til at tage hul på.

Hvorfor skal fjernvarmeselskaberne bidrage til at opfylde målene? 
- Der er voksende forståelse for, at bæredygtig udvikling er en forudsætning for virksomheders fortsatte vækst og samfundets udvikling. Det handler ikke længere om kun at overleve, men også om at vækste og udbrede bæredygtige løsninger til resten af verden. Danske fjernvarmeselskaber løser en vigtig samfundsopgave ved at levere forsyningssikker, effektiv og CO2-venlig varmeforsyning. Selskaberne kan være med til at tage ansvar for, at verden når i mål med den globale 2030-målsætning ved at dele ud af deres viden og kompetencer til resten af verden.

Hvordan kan fjernvarmeselskaber bidrage til at opfylde målene?
Ved at se målene som en forretningsmulighed og tænke dem ind i deres strategi for ansvarlig ledelse og implementere dem i daglig drift.

Hvad får fjernvarmeselskaber ud af at bidrage til målenes opfyldelse? 
- De er med til at sikre fjernvarmebranchens bidrag til at nå verdensmålene. De kan samtidig benytte det i markedsføring, så de får flere tilfredse kunder ved at fortælle om den sociale og miljømæssige bundlinje. Det giver værdi for kunderne, fordi de ser værdien i, at selskaberne samtidig med at levere varme også er med til at løfte en global og samfundsmæssig vigtig opgave.

Hvad får deltagerne med hjem fra din workshop?
- Inspiration og konkrete værktøjer til at gribe opgaven an. Det handler om at kaste et nyt blik på måden at agere på som ansvarlig ledelse. Ikke at gøre det sværere end det er, men tage udgangspunkt i den eksisterende forretning og det, selskaberne allerede gør, og hvordan det arbejde bidrager til at nå verdensmålene.

Hvem er verdensmålene og workshoppen særlig relevante for?
Workshoppen er rettet mod ledere, der ønsker redskaber til at koble verdensmålene med virksomhedernes strategi og drift, og derigennem nå frem til konkrete handlinger, som støtter den politiske dagsorden.

Arrangementer

Søg i alle arrangementer

17. maj 2017

Lær alt om ansættelsesret A-Z

Med dette kursus kommer du hele vejen rundt om de pligter og rettigheder, der gælder i ansættelsesforhold. 

11. maj 2017 PULS

#PULS2017: Varmepumper til fjernkøling er afhængige af dispensationer

Fjernkøling er et af de aktuelle emner på programmet på PULS den 22. juni. Astrid Birnbaum deltager i en fjernkølingsdebat som direktør for Høje Taastrup Fjernvarme, der er godt i gang med fjernkøling.

03. maj 2017 PULS

#PULS2017: Kan du undvære biomasse?

Fyrer dit anlæg med biomasse? Så er mini-debatten på PULS, Fjernvarmens Folkemøde, om fremtiden for landets 200 biomasseanlæg, måske relevant for dig.

03. maj 2017

Har I styr på arbejdsmiljøet?

Hvad siger loven om arbejdsmiljøet, og hvad betyder det for jeres arbejde? Vi giver gode værktøjer og metoder til at håndtere arbejdsmiljøarbejdet - og få mest muligt ud af indsatsen.

Regionalmøder

  • Regionalmøderne er slut for i år. Læs mere om regionalmøder her - og glæd dig til 2018.
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2017

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2017 afholdes i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2017

  • PULS 2017 afholdes den 22. juni i Fjernvarmens Hus. 
Læs mere om PULS her

23. maj 2017 Mødematerialer

Temadag om fjernvarmens fremtid for overskudsvarme og varmepumper

Grøn Energi og Energistyrelsen har i fællesskab afholdt temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 23. maj 2017. Materialerne kan hentes her.

18. maj 2017 Mødematerialer

Møde for Halmgruppen

Den 18. maj 2017 blev forårets erfa-møde afholdt i Aarhus, hvor 50 deltagere besøgte det nye halmanlæg i Lisbjerg. Materialerne fra dagen kan hentes her.

16. maj 2017 Mødematerialer

Temadag om fjernkøling i Danmark

Her kan du hente indlæggene fra temadagen, der blev afholdt den 16. maj 2017 hos Høje Taastrup Fjernvarme. I løbet af dagen var der bl.a. rundvisning på et anlæg, som de leverer fjernkøling til.

10. maj 2017 Mødematerialer

Møde for Flis- og brændselspillegruppen

Forårets erfa-møde blev afholdt i Hjørring den 10. maj 2017, hvor 70 deltagere besøgte varmeforsyningens nye flisanlæg. Materialerne kan hentes her.