Temamøder

Temadag om forsyningssikkerhed, længere levetid og optimerede driftsomkostninger

Sådan får du dit fjernvarmesystem til at køre længere på literen i flere år. Fokus på vandbehandling, varmevekslere og rørsystemer.

Rasmus Bundegaard Eriksen
Teknisk konsulent
T: 76308022
M: 28801737
rbe@danskfjernvarme.dk

På temadagen bliver du præsenteret for anbefalinger fra tre stærke og internationalt førende teknologileverandører til, hvordan fjernvarmebranchen sikrer bedre forsyningssikkerhed, længere levetid på produkter og optimerede driftsomkostninger.

Anbefalingerne tager udgangspunkt i Dansk Fjernvarmes vejledning om ”Vandbehandling og korrosionsforebyggelse”, idet korrekt vandbehandling kan minimere risiko for korrosion og belægninger i rør, fittings og varmevekslere. Dette giver et positivt resultat for driftsregnskabet (OPEX), idet livscyklus for vekslere og rør/fittings m.v. optimeres. 

Anbefalingerne bliver på temadagen perspektiveret af to fjernvarmeværker, som begge har implementeret Dansk Fjernvarmes vejledning.

Temadagen udbydes i samarbejde med SILHORKO-EUROWATER A/S, LOGSTOR og Danfoss-Sondex, som kan træffes i løbet af temadagen ved standborde.

Målgruppe
Driftsledere og direktører fra fjernvarme- og forsyningsselskaber, rådgivere og leverandører.

Mødeleder
Rasmus Bundegaard Eriksen, Dansk Fjernvarme

Program
Der er kaffe og morgenbrød klar fra kl. 09.00

09.30 Velkomst og introduktion
v/ Rasmus Bundegaard Eriksen, Dansk Fjernvarme

09.50 Korrekt vandbehandling med henblik på at optimere livscyklusser for kedler, vekslere, rør m.v.
Præsentation og spørgsmål.
v/ SILHORKO-EUROWATER A/S

10.50 Pause

11.00 Varmevekslernes anatomi og deres indflydelse på systemoptimering 
Præsentation og spørgsmål.
v/ Danfoss-Sondex

12.00 Frokost og standborde
  
13.00 Praktiske erfaringer fra Hvide Sande
v/ Martin Halkjær Kristensen, Hvide Sande Fjernvarme a.m.b.a.

13.15 Præisolerede rør og komponenter – overvågning af hele systemet, vedligeholdelse af ventiler og mufferenovering
Præsentation og spørgsmål.
v/ LOGSTOR
 
14.15 Kaffe & kage med standborde
 
14.30 Praktiske erfaringer fra Hammel
v/ Niels Haugaard, Hammel Fjernvarme a.m.b.a.
 
14.45 Spørgsmål og svar samt afrunding
v/ Rasmus Bundegaard Eriksen, Dansk Fjernvarme

15.15 Tak for i dag 

Om indlægsholderne
SILHORKO-EUROWATER A/S har ca. 400 medarbejdere i koncernen, som bl.a. inkluderer hovedkvarter/fabrik i Stilling ved Skanderborg og kontor i Hillerød. SILHORKO-EUROWATER A/S er en af Europas førende producenter af vandbehandlingsløsninger, hvor det største enkeltsegment er fjernvarme-/energisektoren. Indenfor fjernvarmeområdet omfatter nøgleprodukterne bl.a. anlæg for blødgøring, afsaltning, delstrømsfiltrering, af-iltning m.v. De har mange stærke referencer indenfor kedelanlæg, forbrændingsanlæg i Danmark og i flere europæiske lande.

LOGSTOR har hovedsæde i Løgstør i Danmark, og beskæftiger ca. 1200 medarbejdere fordelt i 12 lande verden over. Verdens førende producent af præisolerede rørsystemer. LOGSTORs isoleringsegenskaber reducerer driftsomkostningerne kraftigt, da varmetabet i praksis elimineres helt. Overskudsenergien fra det centrale anlæg overføres til vand, der cirkuleres til slutbrugerne via et centralt system. LOGSTORs overvågning af fjernvarmenetværket skaber tryghed i dagligdagen, mindsker risici for udskiftning af rør og reducerer kraftigt omkostninger ved reparationer.

Sondex er grundlagt i 1984 og blev I 2016 en del af Danfoss-koncernen. Danfoss-Sondex beskæftiger 1.500 medarbejdere indenfor produktion, udvikling, salg og service af høj-effektive pladevarmevekslere. Sondex er en af verdens største producenter af pladevarmevekslere til fjernvarme/HVAC-området. Det meget brede produktprogram gør, at de har en plade til næsten enhver type opgave. Danfoss-koncernen har 26.645 medarbejdere globalt med hovedkvarter i Nordborg på Als. Sondex-forretningen har hovedsæde i Kolding. 
 

Kontakt
• Rasmus Bundegaard Eriksen på rbe@danskfjernvarme.dk eller tlf. 7630 8022 ved spørgsmål omkring temadagens program og indhold
• Jette Drud på jed@danskfjernvarme.dk eller tlf. 7630 8029 ved spørgsmål om tilmelding eller afbud til temadagen 


Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

15. mar 2018

Energipolitisk Konference: Sidste frist for tilmelding

Vi har ekstraordinært udvidet tilmeldingsfristen. Tilmeld dig i dag og hør Aalborg Energikoncern og Bramming Fjernvarme fortælle, hvad de ønsker sig af et kommende energiforlig.

15. mar 2018 PULS

PULS: 6 spændende kurser på årets program

På PULS 2018 skal du vælge to ud af seks spændende kurser, der klæder dig på til at tage beslutninger om alt fra pressehåndtering til driftsoptimering.

15. mar 2018 Regionalmøder

Værkerne har brug for klare meldinger

Der er stor tilfredshed med regionalmøderne hos medlemmerne, viser evalueringerne efter det sidste møde i Kolding. Samtidig sender deltagerne et klart budskab til politikerne om behovet for klare rammer.

15. mar 2018 PULS

Tilmeldingen til PULS er åbnet

Politik, Udvikling, Læring og Samarbejde. Det er overskrifterne på hvad du kan opleve på PULS 2018, og booker du inden 1. april, kan du deltage for sidste års pris.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

15. mar 2018 Mødematerialer

Regionalmøder 2018

Ny viden, dialog og netværk har været i højsædet til årets ni regionalmøder, som er afholdt de seneste uger. Hvis du vil se eller gense indlæggene fra de ni møder, kan de hentes her på siden.

08. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om indberetning af energibesparelser

Dansk Fjernvarmes temadag blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 8. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

06. feb 2018 Mødematerialer

Temadag om udvikling i fjernvarmen

Grøn Energis temadag om udvikling i fjernvarmen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 6. februar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. jan 2018 Mødematerialer

Temadag om store varmepumper i fjernvarmen

Mere end 80 deltagere var samlet, da ny drejebog og inspirationskatalog blev præsenteret på temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 29. januar 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.